*Nettavisen* Sportspill.

Brann ser sterkest ut

Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Godset leder Tippeligaen og vant cupen i 2010, men vi tror de ryker i Bergen. Sjekk søndagens første oddstips.

19.08.12 12:38

Sportspills meny søndag
Tippetips: 3,3 millioner i bonuspotten
Oddstips 1: Brann ser sterkest ut
Oddstips 2: Regn med Atletico i år

V5 Bergen: Endelig seier?

Det er nederlansk æresdivisjon som får æren av å innlede søndagens langoddsprogram. Et stort antall fotballigaer er representert utover dagen. Skotsk og engelsk Premier League, Primera Division, Adeccoligaen, Oddsen-Ligaen, Ligue 1, tysk og norsk cup, og brasiliansk Serie A, for å nevne noe.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
47. Athletic Bilbao - Real Betis B 3,30

Det er mye oppstyr i Bilbao, der to av de mest sentrale spillerne, Llorente og Martinez, ikke vil fornøye kontraktene sine. Flere viktige spillere er ute med skade i tillegg, og dette forstyrrer ligaåpningen. Real Betis overrasket med seier her i fjor og nå ser sjansene bedre enn ut enn da. 3,30 for borteseieren frister og vi prøver en liten innsats.

Dagens avslag
41. Mjøndalen - Alta H 1,35

Vi har tipset en del på Mjøndalens kamper og skrevet mye positivt om dem denne sesongen, for de har et skikkelig bra lag nå. Men det får være grenser for hvor langt ned oddsen kan synke når Bruntrøyene er i aksjon. De har 5-2-1 på hjemmebane, Alta har 0-4-4 borte, men likevel er 1,35 på H for lavt. Dette er Adeccoligaen, og det skal ikke så veldig mye til før Alta kniper på poeng på Nedre Eiker. Når finnmarkingene vant sist og i tillegg har styrket laget med et par spennende nykommere, står vi over denne.

Dagens spill
Vi har funnet frem tre aktuelle objekter, og oddsen er over 2 på alle. Vi starter dagen med et spill på Brann i cupen og en spesiell kamp fra den tyrkiske ligaåpningen. Deretter ser vi på natt-kampen i La Liga klokken 23.00.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

56. Brann - Strømsgodset
NM i fotball, kvartfinale. Ekstraomganger og eventuelt avgjørelse på straffespark ved uavgjort etter ordinær tid+tillegg.

Brann var ikke i sin beste form tidlig i sesongen, men de avanserte i cupen etter 2-1 mot Bjarg, 6-1 mot Florø, 3-0 mot Nest-Sotra, og 3-2 mot Viking etter ekstraomganger. Etter sommeren har Brann fremstått som et bedre lag, de har 7-1-2 på hjemmebane i Tippeligaen og formen er meget god. Hjemmeseier 3-2 mot Haugesund sist helg. Brann ledet 3-0 i Huseklepps come back på Stadion, og Haugesund rakk bare pynte på resultatet.

Austin er solgt, men Brann har klart seg overraskende bra uten ham, og Huseklepp og andre er hentet inn. I dag forteller klubben at et av få usikkerhetsmomenter har løst seg, kaptein Markus Jonsson er blitt bra av en liten skade og kan spille fra start. "Den eneste endringen i Brann-troppen siden forrige kamp er at nykommeren Simen Wangberg er med i troppen, mens Jonas Grønner som spilte cupkamp for juniorlaget på torsdag ikke er med i morgen." Troppen:

Leciejewski, Mohus, Sævarsson, Wangberg, El Fakiri, Haugen, Ojo, Mjelde, Bentley, Huseklepp, Nordkvelle, Jonsson, Larsen, Korcsmár, Askar, Sokolowski, Demir, Barmen.

Det er noen lag som ofte hevder seg i cupen, og Godset er ett av dem. Cupvinneren fra 2010 har denne gangen slått ut Solberg, Gjøvik FF, Notodden og Mjøndalen på veien til kvartfinale. I Tippeligaen leder de, men gikk på en smell med 0-4 i Tromsø sist helg. Bare 1-1 mot Hønefoss runden før, og Molde og Rosenborg er i ferd med å hente dem inn. Både serien og cupen er viktig med tanke på spill i Europa, noe som er et prioritert mål i Drammen. Derfor tåler de ikke formsvikter som den vi ser konturene av nå.

Aas (f) ble skadet under trening og spiller ikke. Han er likevel med til Bergen. Dette er troppen:

Larsen Kwarasey, Cramer, Hamoud, Sætra, Johansen, Kamara, Nuhu, Vilsvik, Strand, Storflor, Konradsen, Dio, Madsen, Abdi, Keita, Kovacs.

Godset vant 2-1 i Bergen i Tippeligaen 15. april. I dag blir det mye vanskeligere, og utfra det Brann har vist på hjemmebane den siste tiden, mener vi det er exit Godset i cupen nå. De gjorde det svakt i ligaen sist og det er fryktelig tungt å skulle reise seg i Bergen mot et Brann i toppform. 2,05 for hjemmeseier i Bergen er meget interessant og vi bruker den i en dobbel, selv om singelspill også er mulig. NRK1 viser kampen.

52. Istanbul BB - Besiktas
Tyrkisk Superliga, 1. spillerunde. Dette er et av flere Istanbul-derbyer denne sesongen, kanskje det mest interessante også, siden det er lagt til den første spillerunden og bookmakerne setter oddsen uten å ha sett hva lagene egentlig er gode for.

Istanbul BB, eller Buyuksehyr Bld.spor, som de heter i Norsk Tippings tabellservice, har holdt på i skyggen av de tre store Istanbul-klubbene (Besiktas, Galatasaray, Fenerbache) i flere år. Klubben har imidlertid blitt sterkere, og forrige sesongs 6. plass og spesielt hjemmestatistikken på 9-7-1 totalt, var råsterkt. Klubben har hentet inn ny trener til denne sesongen, portugiseren Carlos Carvalhal. Han har trent en rekke portugisiske klubber, men kommer senest fra jobben som trener for dagens motstander Besiktas.

Vingen Doka Madureira er suspendert, ellers få eller ingen fravær.

Besiktas hanglet forrige sesong, men sikret seg til slutt den viktige 4. plassen. 5-7-5 på bortebane stoppet de på. Laget var ofte overvurdert hos bookmakerne, og vi fikk inn et par fine langskudd ved å gå mot Besiktas da slet som mest. Hvordan står det til nå? Ikke bra, og det er økonomien som er problemet. 4. plassen som ga Europa League fikk de liten bruk for, ettersom UEFA nekter dem deltagelse av likviditetsgrunner. Besiktas-aksjen stupte til nye dyp da det ble kjent, og selv om det er advokater på saken er skaden allerede skjedd. Dermed må man selge unna spillere, og man selger de dyreste. Profilene Simão (m), Ernst (m), Dag (m) og Korkmaz (f) er solgt. Det jobbes iherdig med å selge Quaresma (m) også, og portugiseren har naturligvis mistet troen på fremtiden i Besiktas og er mer eller mindre parkert på benken inntil noen hoster opp kontantene Besiktas forlanger for ham.

Hjemmelagets statistikk mot Besiktas er påfallende sterk. To uavgjorte forrige sesong og seier i begge oppgjør i 2010-11-sesongen.

Når Istanbull BB spiller jevnt med eller slår Besiktas når Besiktas var sterke, spør vi oss hvordan det skal gå nå. Motivasjonen finnes i begge leire, for det er tross alt en del habile spillere igjen hos bortelaget, men det er mye som taler for at Besiktas ryker i premieren denne gangen. At de er favoritter, er vi ikke med på. 2,45 for hjemmeseieren er spennende, gitt de spesielle omstendighetene. I kombinasjon med Brann får vi en dobbel til friske 5,02. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

52. Istanbul BB - Besiktas 2,45 2,60 2,20
56. Brann - Strømsgodset 2,05 3,15 2,90

Total odds 5,02

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.