Fredrik Haugen (i midten), Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen har hatt mange anledninger til scoringsjubel denne sesongen.
Fredrik Haugen (i midten), Kristoffer Barmen og Ruben Kristiansen har hatt mange anledninger til scoringsjubel denne sesongen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann takler presset

Rosenborg og Sarpsborg 08 tapte begge sine Eliteseriekamper søndag. Brann overtar dermed serieledelsen med seier i kveld.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips U21-EM: Sverige jakter semifinale
V64 Bro Park:
Årets beste galoppstevne
V5 Jarlsberg:
Spennende mandagslunsj på Jarlsberg
V4 Visby: Kongen av Visby på farten igjen

Det er ikke allverdens med kamper på mandagens langoddsprogram, men likefullt er det brukbart med objekter. I Bergen jakter Brann serieledelse etter at både Rosenborg og Sarpsborg 08 tapte sine kamper i går. I U21 EM er det klart for to meget spennende kamper i Gruppe A med både Sverige og England i aksjon.

Det ble ellers en strålende søndag for våre langoddstips. Singelspillet på Haugesund hjemme mot Rosenborg til 4,15 i odds og singelspillet på Sandefjord til 3,45 i odds var herlig uttak. I tillegg satt favorittdobbelen fra Eliteserien med seire til Molde og Lillestrøm til 2,67 i odds. Fredag ble det også praktfull treff for begge våre oddstips. Sverige og England delte poengene i U21 EM til flotte 3,25 i odds, mens Slovakia vant 2-1 over vertsnasjonen Polen til solide 3,30 i odds.

Brann - Stabæk Pause/fulltid dobbel H/H 2,10 (spillestopp kl 18.55)
Sportsklubben Brann overtar altså ledelsen i Eliteserien dersom de vinner sin hjemmekamp mot Stabæk i kveld. Brann har vært gnistrende gode på hjemmebane de siste sesongene. I fjorårssesongen hadde Brann 11-3-1 (24-6 i målforskjell) på eget gress og på sesongens seks første hjemmekamper er bergenserne fortsatt ubeseiret med 4-2-0 og strålende 17-4 i målforskjell. Aalesund og Viking er overraskende nok lagene som har maktet poengdeling i Bergen. I kveld returnerer både Daniel Braathen og Sivert Heltne Nilsen etter karantene.

Stabæk innledet årets Eliteserie meget sterkt og vant fire av de fem første seriekampene, men deretter har det vært nedtur for Bærumslaget. De sju siste seriekampene har kun gitt en seier (1-3-3) og laget har falt til 7. plass på tabellen med totalt 18 poeng. 2-1-2 er bortetallene.

Brann har ledet fem av sine seks hjemmekamper til pause, har vunnet tre av de fire siste tilsvarende i Bergen og har også prestert meget bra spillemessig denne sesongen. 1,45 på hjemmeseier er jo egentlig helt ubrukelig, og da må vi se etter litt mer spennende objekter. At Brann leder til pause og vinner til slutt, er et slikt objekt. Oddsen på det utfallet er godkjente 2,10 i odds og spilles.

Scorer mål - Fredrik Haugen 5,00 (spillestopp kl 18.55)
Brann har scoret 17 mål på sine første seks hjemmekamper og dermed er det også aktuelt med målscorerspill i kveld. Midtbanespilleren Fredrik Haugen har hatt en strålende vårsesong og scoret tre mål, to av dem på hjemmebane. Fredrik Haugen er Branns faste frisparkskytter og har også en meget bra skuddfot.

5,00 i odds på at Haugen tegner seg på scoringslisten i kveld er såpass fin odds, at vi setter penger også på at Fredrik Haugen scorer mål i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør