MATCHVINNER: Riyad Mahrez har vært en viktig bidragsyter til Leicesters fantastiske sesong.
MATCHVINNER: Riyad Mahrez har vært en viktig bidragsyter til Leicesters fantastiske sesong. Foto: Phil Noble (Reuters)

Brennhete Leicester inntar Anfield

Riyad Mahrez har gjort flere Premier League-arenaer til sin egen lekegrind denne sesongen. I dag kan han gjøre det igjen.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Lørdagens singel 1: Vinn eller forsvinn for van Gaal
Lørdagens singel 2: The Eagles fortsetter å fly høyt
Lørdagens dobbel: Ingen julegaver for Brighton
Tippekupongen: Hiddink må levere

TV-kampene: Slik ser du fotball i julehøytiden

Boxing Day er her, og dagens langoddsprogram har mange godbiter å by på.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 15.55.
Liverpool - Leicester City, B, 3,45.

Liverpool - Leicester City
Liverpool har sanket 24 poeng på sine 17 kamper denne sesongen, noe som har plassert dem på en skuffende 9. plass. Jürgen Klopps menn er faktisk det eneste laget på øvre halvdel av tabellen som har negativ målforskjell etter å ha scoret 20 og sluppet inn 22. Ærværdige Anfield har ikke vært et fort denne sesongen, og Merseyside-klubben står med 3-3-2 på eget gress.

Philippe Coutinho er klubbens toppscorer så langt denne sesongen. Den tekniske brasilianeren har notert seg for fem nettkjenninger, mens Christian Benteke følger like bak med fire mål. Liverpools 20 scoringer er faktisk bare fordelt på ni ulike spillere.

Klopp vrir seg nok i håret over skadesituasjonen han står ovenfor. Hele ni spillere er enten ute eller usikre til dagens oppgjør. Viktige Daniel Sturridge er en av de som garantert er ute, mens både Simon Mignolet og Dejan Lovren ser ut til å bli klare. Skadesituasjonen er absolutt ikke ideell når brennhete Leicester City kommer på besøk.

Ranieris dødelige duo
Sensasjonslaget Leicester City troner øverst i Premier League med 38 poeng på 17 kamper, og kan også glede seg over å være Premier Leagues toppscorere med 37 mål. Leicester scorer riktignok mye, men slipper også inn en del - og står med 24 baklengs så langt. Claudio Ranieri kan glede seg over mye om dagen, blant annet at Leicester er Premier Leagues beste bortelag. "The Foxes" har sanket hele 21 poeng på bortebane, og har fortsatt til gode å tape på bortebane denne sesongen.

Det som må bekymre Ranieri mer er at Premier Leagues toppscorer Jamie Vardy er usikker til dagens oppgjør, og hele Leicester-by håper nok at superspissen deres blir klar til oppgjøret på Anfield. Ellers er Jeffrey Schlupp, Danny Drinkwater og Matt James uaktuelle.

Serielederen har hatt god poengfangst mot store lag, etter seiere mot Chelsea og Everton, i tillegg til poengdelinger mot Manchester United og Tottenham.

Mye av æren må gå til Leicesters duo, Jamie Vardy og Riyad Mahrez. Vardy er som tidligere nevnt Premier Leagues toppscorer med 15 nettkjenninger, og Mahrez følger like bak med sine 13 scoringer. Den algeriske kanten har også bidratt med syv målgivende denne sesongen.

Med en odds på 3,45 på serielederne føler vi oss nesten tvunget til å spille på borteseier i denne kampen. Leicester ser rett og slett ustoppelige ut for øyeblikket, og med matchvinnere som Jamie Vardy og Riyad Mahrez på topp tror vi et skadeplaget Liverpool får det vanskelig på eget gress.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør