Foto: Andreas Hillergren (SCANPIX)

Bunnlaget har våknet til liv

Leksand tok sesongens første poeng forrige runde. Vi tror oppturen fortsetter i kveld.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill torsdag:
Tippetips:
  Full tillit til Høgmo
Oddstips:
  Sveits skal til EM
Oddstips 2:
Frisk/Asker er dagens beste spill
V5 Bjerke:
Vi byr på et sjokk
V4 Bollnäs:
Robert fikk fart på sakene
V64 Åby: En Champagne-banker

På torsdagens langoddsprogram kan vi spille på en rekke EM-kvalifiseringskamper, Get-Ligaen, SHL og ATP-turneringen i Shanghai. Husk også at midtukekupongen i Tipping er lagt til i dag.

Dagens langskudd

Leksand – HV71 H


Leksand tapte de første sju kampene i SHL, flere av dem med stygge sifre, og var i ferd med å bli hektet helt av på tabellen. Så kom endelig årets første poeng mot formlag Örebro i helgen. Attpåtil tre av dem.

Leksand har vært latterliggjort i høst, men i enkelte av kampene har prestasjonene vært langt bedre enn det de resultatene skulle tilsi, og slikt sett var det snart på tide med en seier.

Og hvorfor ikke ta tre nye poeng når man først er i gang? Forholdene kunne i alle fall knapt vært bedre i kveld. Bare hør her: HV71 har vært elendig på borteis denne sesongen og står med null poeng og 2-10 i målforskjell på fire bortekamper.

Gjestene er også inne i et meget tøft kampprogram om dagen, med kamp torsdag og lørdag forrige uke og match mot JYP i Champions League så sent som tirsdag denne uken.

Forrige gang HV71 var involvert i en slik periode med Champions League og tett program, ble det (som vi meldte i oddstipset den gangen) tap for Örebro.

Hos hjemmelaget har brødrene Chris og Jack Connolly forlatt klubben de kom til før årets sesong. Ingen av dem klarte å ta poeng i matchene de fikk, Leksand kunne ikke tilby dem nok spilletid. Det 15 år gamle kjempetalentet Fredrik Forsberg (broren til Filip Forsberg, men ikke i slekt med Peter Forsberg) er igjen tatt opp i A-stallen.

Veteranbacken Johan Svedberg er eneste fravær.

Leksand har kunnet bruke uken til å konsentrere seg om denne matchen, og selvtilliten i laget er nok stigende etter sesongens første seier. Fansen var også i ekstase sist, og de fleste av de 6096 tilskuerne kommer nok tilbake til Tegera arena i kveld.

2,70 i odds på H er et interessant langskudd.

Grunnet Sveriges landskamp mot Russland i EM-kvaliken senere i kveld spilles kampen allerede kl. 18.00.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus