I FORM: Caen har levert stabilt bra hele denne høsten.
I FORM: Caen har levert stabilt bra hele denne høsten. Foto: Charly Triballeau (Afp)

Caen blir ikke tatt seriøst

Overraskelseslaget Caen er altfor stor underdog borte mot hjemmesvake Rennes.

Kommersielt

Det er en rekke spennende spillobjekter på fredagens langoddsprogram. En rekke fotball-ligaer tyvstarter fredag, i tillegg til en svært spennende skiskyttersprint i Hochfilzen.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel
: Getafe leverer på hjemmebane
Oddsdobbel: Nottingham Forest leder i risikodobbel
Skiskytterdobbel: Nå gjelder det for Tiril

TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper

V65 Solvalla: Vi jakter nye fremganger på Solvalla

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.25.
Rennes - Caen, B 3,35.

Hvorfor Rennes står til to blank hjemme mot tredjeplasserte Caen er vanskelig å forstå. Rennes har tre poeng de siste fire ligakampene og ingen av dem er vunnet, samt en svak hjemmestatistikk som lyder 2-3-3 denne sesongen.

Faktisk har de ikke vunnet på de siste seks hjemmekampene, og bare to kamper de siste 13 i alle turneringer er vunnet, dog med mye uavgjortresultater her.

De har også to viktige midtbanespillere i Fernandes og Sylla suspendert. Spissen Ntep, forsvarer Mexer og Cavare og Gourcuff er skadet.

Solide Caen
Caen var det få som spådde i toppen av Ligue 1 etter en tredjedels sesong, og de som gjorde det er nok svært rike akkurat nå. Forrige runde mistet de andreplassen til Angers, da de skuffet og tapte 1-2 hjemme for Lille.

Bortestatistikken til gjestene er imidlertid solid, med 4-1-3. En svært imponerent statistikk, og åtte baklengs på åtte kamper viser en defensiv soliditet mange savner. De har fire poeng de to siste bortekampene, mot henholdsvis Bordeaux (1-4-seier) og Monaco (1-1).

Leborgne, Beaulieu og Voisin mangler alle fra midtbanen, kun førstnevnte har spilt denne sesongen. Spissen Louis, som har en nettkjenning på ni kamper, er også borte.

Rennes har gjort svært lite for å bevise at de fortjener et stort favorittstempel. Caen er på sin side bunnsolide borte og hjemme, og er en svært vanskelig motstander å håndtere.

I denne kampen er borteseieren til 3,35 i odds det soleklare valget.

Klikk her for å levere dagens langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør