*Nettavisen* Sportspill.

Calgary innleder NHL-festen

Johnny Gaudreau (rød drakt) var Calgary Falmes nest beste poengspiller forrige sesong. Foto: Derek Leung (Afp)

Natt til torsdag er det sesongstart i NHL. Nettavisen tror Calgary Flames er nattens beste objekt hjemme mot Vancouver Canucks.

Onsdagens langoddsprogram bærer preg av den kommende EM-kvaliken og består av lite fotball. Til gjengjeld er det rikelig med håndball og ishockey. Natt til onsdag er det sesongstart i NHL og fire kamper skal avvikles.

Calgary Flames - Vancouver Canucks H 2,00 (spillestopp kl 03:00)
Et av oppgjørene spilles i Canada mellom to lag som begge gjorde en godkjent sesong i fjor og som faktisk møttes i sesongåpningen sist sesong her i Calgary. Den kampen vant Canucks 4-2, mens det andre tilsvarende oppgjøret endte med 3-2 seier til Calgary.

Det er stilt endel forventninger til Calgary denne sesongen som blant annet har forsterket forsvaret med den meget solide backen Dougie Hamilton. Brødrende Sedin (som begge er blitt 35 år) kommer fortsatt til å være toneangivende for Canucks, som dog ikke er regnet i toppen denne sesongen.

Det er serieåpning med alt hva det innebærer, men rapportene vi har om NHL forteller om optimisme i Calgary. 2,00 på at laget vinner serieåpningen blir vår utvalgte fra premieren i NHL natt til torsdag.

VIK Västerås - Asplöven H 1,55 (spillestopp kl 18.55)
Vi kombinerer seier til Calgary med en kamp fra Hockeyallsvenskan i Sverige. Til tross for at hjemmelaget vant Hockeyallsvenskan i fjor, ble det ikke opprykk. Først ble det tap i best av sju-serien mot serietoer Karlskrona, og deretter ble det tap i playoff mot Rögle. Det var et tøft slag for hardtsatsende Västerås, men de har åpnet denne sesongen like bra og topper tabellen etter 9 serierunder og har vunnet samtlige fire hjemmekamper etter ordinær tid.

Kveldens motstander Asplöven fra Haparanda i i nord-Sverige helt på grensen til Finland, gjorde en bra sesong i Hockeyallsvenskan i fjor, selv om det buttet imot på slutten. Men det er på hjemmebane laget tar mesteparten av poengene sine. Fire seire og ett tap hjemme hittil, borte er tre av fire tapt hittil.

Västerås vant begge de to tilsvarende hjemmekampene i fjor og har åpnet sesongen sterkt. 1,55 på hjemmeseier er klart godkjent odds og kombineres med seier til Calgary.

Vi ender da opp med en dobbelodds på 3,1 og merk at spillestopp på dobbelen er kl 18.55.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.