*Nettavisen* Sportspill.

Casper forsyner seg grovt?

Foto: hesteguiden.com

Vi satser på at den langveisfarende dansken tar med seg minst en triumf tilbake til sitt hjemland.

12.02.09 11:05

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Besøkene fra de tilreisende danskene blir forstålig nok stadig hyppigere siden de med letthet kan hente hjem fete sjekker i relativt høyt doterte løp. Nå er ikke premiene i lunsjløpene av de høyeste, men konkurransen er da også deretter.
Casper Jensen har tydeligvis forstått dette, og allerede i V5-innledningen tror vi han sitter bak en klink vinner i form av 8 Lucky D`Finder. Axvill-sønnen vant hele seks løp på rad i fjor, og en hest som går ut i langløpet på deres storløpsdag Copenhagen Cup skal duge godt i et lunsjløp her hjemme. I følge treneren virker formen sterkt stigende, og de tidene 5-åringen har prestert på langsomme Ålborg skal duge i lange baner mot en formløs gjeng i Skien i dag.

I V5-4 er 10 Månestråle Enghave Jensens våpen, og Chipmate-sønnen som var sterk toer på fine 17.6 etter lang pause sist må tilmåles solide vinnersjanser. 5-åringen som har vært helt nede på 14.6 på raske Billund bør ha gått kraftig fremover på form med løp i kroppen, og spor i andre rekke er trolig bare en fordel for vår klare utgangshest. Mye spilt blir 7 Island Vacation, men vi er litt skeptiske til både dagens arena og distanseøkningen på Dream Vacation-datteren. En formtopppet 2 Livi Candy skal regnes tidlig sammen med pausehesten 5 Blue Piper - begge innehar fin kapasitet for klassen.

Den vi er litt skeptisk til av danskens oppsitt er 1 Jessica Årup i den tredje avdelingen. Jensen sier han må kjøre litt på sikkerhet innledningsvis, og på en kjapp sprint i Skien kan det fort gå galt inn på den første svingen. Buckfinder-datteren er nok uansett ingen stor stjerne med sine skarve 17.500 kroner innkjørt i sin karriere. I et veldig uoversiktlig felt med urutinerte hester velger vi å helgardere på samtlige spilleforslag, og satser på en smell.

Leder rundt om?
Ja, det er slett ikke utenkelig at 1 Vulcano Transs R. gjør så i V5-2, og Diamond Way-sønnen blir vår utgang. Forutsetningene er helt optimale for den startkjappe 5-åringen, men vi syntes Halle-traveren er for ustabil til å kunne få alle våre kroner, spesielt når han blir relativt tung favoritt. Variable 9 Asbjørn K. som kommer tilbake etter litt pause med nyladede batterier kan få det perfekte løpet i rygg på favoritten for så avgjøre via siste indre med sin fine speed. Myles Hanover-sønnen må krysses tidlig sammen med flytkusken fremfor noen Gunnar Austevoll. Tilsynelatende ille til står 12 My Golden Star, men med tre strykninger ser det nå langt lysere ut for J.R. Broline-sønnen som har vært matchet i tøffe V75-løp hele veien. 5-åringen gikk kun på det jevne mot Emanuel Mauser & Co i den siste starten, men løp i kroppen kan ha gjort godt for den foreløpige 8-prosenteren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi finner hele seks vinnerkandidater i V5-finalen, men duoen 2 Midnatt Stjerna og 3 Idbuster skiller seg litt ut. Førstnevnte har slett ikke hatt den rette flyten på slutten, og Moe Odin-datteren som dog ikke er av de tøffeste oppunder mål bør hevde seg godt i et løp som dette. Sistnevnte har kommet flott tilbake etter langt avbrekk, og Trons Ekmin-sønnen som vant et løp på solide 29.9 full vei under fjoråret blir trolig bedre for hver start. 9-åringen blir således vår utgang på det store systemet sammen med stødig makker Hans Chr. Holm. 8 Stjerna Vangen er god nok i en feilfri utgave, og den variable Schuvar-sønnen krysses tidlig.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 99 og 396 kroner.

På det største forslaget spiller vi et abc-system med en innleveringspris på 1254 kroner fordelt over fire bonger som du kan kjøpe her.

Kjøp en bong og se løpene LIVE på NRK2 kl. 13.30-14.30!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag