*Nettavisen* Sportspill.

Celtic har noe på gang

Celtic vant hele 5-0 mot Ross County lørdag og har fått en fin åpning i Europa League. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Ronny Deilas mannskap har begynt å vinne kamper, og vi gir Celtic full tillit i Europa League i kveld.

23.10.14 10:49

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: Blytungt for de danske mesterne
V5 Bjerke:
Bankerfritt og spennende
V65 Klosterskogen:
Løp til lukene!
V4 Axevalla:
Favoritter i fare
V64 Gävle:
Vi spekulerer mot dagens tyngste favoritt

Begge oddstipsene gikk inn onsdag (dobbel med Real Madrid + Leverkusen til 2,84 i odds og Ludogorets-seier til 2,55). Dermed er det blitt en eventyrlig ukestart på oddstipsene, med solide gevinster både mandag, tirsdag og onsdag.

I dag er det Europa League som utgjør indrefileten på Langoddsen, men vi kan også sette tenna i kamper fra Get-ligaen og SHL.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Celtic – Astra Giurgiu H
Steaua Bucuresti – Rio Ave H


HTML EMBED


Celtic - Astra Giurgiu H 1,60
Celtic har fått en meget tung start på sesongen og ligger på femteplass i den hjemlige ligaen etter 5-0-seieren over bunnlaget Ross County 5-0 borte i helgen.

I Europa League har det imidlertid gått en god del bedre. Ronny Deilas mannskap topper gruppe D etter å ha spilt uavgjort borte mot hjemmesterke Salzburg og slått Dinamo Zagreb på hjemmebane. Kom under hardt press mot kroatene, men en opplagt Craig Gordon reddet tre poeng.

En av årsakene til den trege sesongstarten er lagets store skadeplager i høst. Situasjonen har imidlertid bedret seg de siste ukene, og mot Ross var bare Kris Commons, Emilio Izaguirre og James Forrest ute.

Til kveldens kamp er Izaguirre tilbake, men det er usikkert om Commons blir spilleklar. Forrest trenger litt mer tid før han blir klar, og John Guidetti er ikke berettiget for spill i kveld.

Giurgiu ligger siste i puljen etter å ha tapt begge de første kampene med totalt 2-7 i målforskjell. Har bare tatt ett poeng på de tre siste kampene i den rumenske ligaen, og Giurgiu er trolig et av de svakeste lagene i årets Europa League.

Oleg Protasov tok over som klubbens trener forrige uke og har ledet laget i én match så langt. Debuten endte med 1-1 mot middelmådige Gaz Metan.

Celtic har 4-0-1 på de siste fire kampene (i alle turneringer) og er i ferd med å få orden på sysakene etter den traurige starten på sesongen. 1,60 i odds på H er ok betalt når motstanderen er i såpass svak form.

Steaua – Rio Ave H 1,45
Steaua er i langt bedre form enn Giurgiu (se kampen over) i den hjemlige serien og topper tabellen med 28 poeng på 11 matcher etter pene 5-1-0 på de siste seks. Har vunnet ligaen to sesonger på rad.

Åpnet med 6-0 hjemme mot Aalborg i Europa League, men tapte 1-3 for sterke Dynamo Kiev forrige runde.

Rio Ave har havnet i Europa League takket være finalespill i den portugisiske cupen forrige sesong til tross for at laget endte helt nede på 11. plass i ligaen.

Startet høsten friskt, men har dabbet mer og mer av og står med kun to poeng på de siste fire seriekampene.

Har ennå ikke scoret i EL etter å ha tapt 0-3 hjemme for Kiev og 0-1 borte for Aalborg.

Etter en dårlig periode etter seriegullet i 2006, har Steaua de siste par sesongene igjen befestet posisjonen som Romanias beste klubb. Middelmådigheten Rio Ave skal få kjørt seg i Bucuresti.

Samlet odds for dobbelen: 2,32.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.