*Nettavisen* Sportspill.

Chelsea er ikke seg selv

Chelsea har fått en veldig kladdete start på sesongen, og får neppe en lett oppgave i Portugal.

29.09.15 14:10

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 2: Bayern i kalasform smadrer Molde-dödaren
Oddstips 3: Matchen som betyr alt for Lyon
Oddstips 4: Deilig dobbel til 4,62 i odds

V4 Dannero: Nytt snadder blir servert i lunsjen
V5A Momarken: Brandt senker favoritten

TV-kampene: Ny drømmeuke for fotballelskere

Det er igjen duket for Champions League på langoddsprogrammet, og det er en rekke storkamper å fordype seg i. I tillegg spilles det fotball i de lavere engelske divisjoner, fra Championship og ned.

Dagens singel 1, innleveringsfrist klokken 20.40.
Porto - Chelsea, H 2,50.

Kampen vises på Viasat Motor og Viaplay.

At Porto skal være favoritt mot en av de store tittelutfordrerne - selv om det er på hjemmebane - er et sjeldent scenario. Men Porto har atter en gang vist en enorm omstillingsevne etter å ha mistet nøkkelspillere, og ser virkelig solide ut denne sesongen.

Best eksemplifisert gjennom Vincent Aboubakar, som scoret begge målene i lagets åpningskamp mot Dynamo Kiev og har erstattet Jackson Martinez på ypperlig vis.

I helgens 2-2-match mot Moreirense ble en rekke nøkkelspillere spart, inkludert Bruno Martins Indi, nevnte Aboubakar og Varela. Det viser hvor mye denne kampen mot Chelsea betyr og kun seier vil være godt nok for ekstatiske hjemmefans og spillesugne stjernespillere.

Hjemme i Porto pleier de ofte å trylle frem store resultater, som da de slo Bayern 3-1 forrige sesong. I tillegg slo de Athletic Bilbao og Basel (4-0) på hjemmebane i fjorårets turnering, og tok syv poeng fra tre hjemmekamper i gruppespillet. Denne turneringen betyr enormt mye for byen og støtten vil være formidabel.

I tillegg er det dags for en revansje. Iker Casillas ble frøset ut av Real Madrid da Mourinho var sjef, og er trolig mer motivert enn noen gang til å holde buret rent. For å vise Mourinho at han tok feil.

Marcano er tilbake fra suspensjon, mens Brahimi er tvilsom.

Usolide Chelsea
Uansett hvem Mourinho putter på banen denne sesongen, virker det ikke å hjelpe særlig mye. De er slurvete, sløve og langt unna den organiserte og ugjennomtrengelige muren vi kjente forrige sesong. Noe er galt i Chelsea, selv om de ved et par anledninger har vist hva de er gode for.

Det viste seg også i helgen, da de fikk 2-2 i fleisen borte mot ursvake Newcastle. Uansett hvor stor forbannelse: Det var et svakt resultat.

Chelsea spilte sin beste fotball denne sesongen hjemme mot svake Maccabi tel-Aviv i første gruppespillskamp, men det er grunn til å tro at Champions League er viktigere enn før for José Mourinho.

I tillegg vil han neppe bli fornøyd om han drar fra sine gamle venner uten poeng i bagasjen, men han har mindre å bevise overfor dem en for eksempel Casillas har overfor Mourinho.

Diego Costa er ikke suspendert til denne og kan spille. En viktig spiller - spesielt i bortekamper - for Mourinho. Courtois er fortsatt ute.

Likevel stoler vi ikke på Chelsea i kveld. De har famlet forferdelig mye i sesongåpningen, og Porto bør aldri avskrives på hjemmebane. Oddsen på 2,50 på hjemmeseier frister klart mest og blir vår utvalgte i denne kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag