TAPTE IGJEN: Nå har van Gaals United gått på fire strake nederlag.
TAPTE IGJEN: Nå har van Gaals United gått på fire strake nederlag. Foto: Paul Ellis (Afp)

Chelsea sender van Gaal nærmere stupet

Med fire tap på rad og en selvtillit nær nullpunktet, har vi liten tro på United i kveld.

Kommersielt

Det ble strålende treff på et av søndagens to oddstips, da NHL-dobbelen til deilige 3,71 i odds suste inn.

Sportspills øvrige mandagsmeny: 
Oddssingel 2: Tottenham er ikke uovervinnerlige
Oddsdobbel: Grufulle Bolton nærmer seg stupet
Oddslangskudd: Tittelsnakket går til hodet på Arsenal
Tippekupongen: Stoler ikke på United

TV-oversikt: Slik ser du fotball i romjula

Det er et virkelig glitrende langoddsprogram om du liker engelsk fotball. Fjerde juledag er det nemlig stappfullt med deilige kamper fra hele England, og fra alle nivåer.

Dagens singel 2, innlevering klokken 18.25.
Manchester United - Chelsea, B 2,65.

Fire tap på rad, sist 2-0 for Stoke på Boxing Day, ni baklengsmål i samme periode og generelt lite tegn til bedring: Det begynner å se forferdelig stygt ut for Louis van Gaal og Manchester United.

Noe bedring var det å spore den siste omgangen mot Stoke, men de tapte til slutt meget fortjent. Som de har gjort de andre tapene sine også, de har ikke hatt marginer eller utur å skylde på. Kun seg selv.

4-3-1 er statistikken deres hjemme på Old Trafford, med tap kun for Norwich forrige hjemmekamp.

Slik ståa er nå, er det ingen tvil om at laget er i en sportslig krise. Ikke bare er de tafatte offensivt, også defensivt har de begynt å vise store svakhetstegn. Den stygge skadesituasjonen hjelper heller ikke. Forsvarerne Luke Shaw, Matteo Darmian, Antonio Valencia og Marcos Rojo er alle ute, det samme er Jesse Lingard.

Delte poengene
Chelsea ønsket på sin side å fortsette oppsvinget post Mourinho, men måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot høytflyvende Watford på Boxing Day.

De kunne tatt seieren om Oscar ikke hadde bommet på straffespark, dog, og Diego Costa viste en ny, glitrende kamp. Dessverre mister han kveldens kamp grunnet suspensjon, og ettersom Radamel Falcao også er skadet, blir det trolig Loic Remy på topp for gjestene. Cesc Fabregas ble ikke med laget til Manchester grunnet sykdom.

Chelsea står med grufulle 1-2-5 på bortebane denne sesongen, men det føles noe irrelevant så lenge Guus Hiddink nå står ved roret. Hans jobb blir å snu den vonde trenden, og sannheten er at de spillemessig har levert to godkjente kamper etter Mourinho fikk sparken.

Det er naturligvis meget for tidlig å friskmelde Chelsea, men krisen virker å være klart største i Manchester United akkurat nå. Hjemmelaget har dummet seg ut i kamp etter kamp i det siste, og vi lar oss klart mest friste av borteoddsen på 2,65.

Klikk her for å levere denne singelen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør