Christian "Chippen" Wilhelmsson har vendt "hjem" til Mjällby.Foto: www.maif.se
Christian "Chippen" Wilhelmsson har vendt "hjem" til Mjällby.Foto: www.maif.se

Chippen må levere

Mjällby er i sumpa, og må ha tre poeng i fredagens hjemmemøte mot bortesvake Helsingborg.

Kommersielt

Fredagens langoddsprogram har sin desiderte godbit i supercupoppgjøret mellom Atletico Madrid og Real Madrid, men det er både Tippeligafotball, Allsvenskan og serieåpning i Bundesliga på et flott fredagsprogram. I tillegg er det masse fransk fotball på menyen.

Det ble en strålende torsdag for Nettavisen/Sportspills oddstips torsdag. Vårt hete objekt HJK Helsinki gjorde jobben hjemme mot Rapid Wien til meget pene 2,70 i odds, og i Borås innfridde Henning Hauger og hans Elfsborg vårt tips når de slo portugisiske Rio Ave 2-1 til pene 2,15 i odds.

Dagens oddstips 2

Mjällby - Helsingborg H

10 serierunder gjenstår både i Tippeligaen og i Allsvenskan og i fredag lanserer vi spill to lag som liggen under streken. Sandnes Ulf hjemme mot Viking i Norge og Mjällby hjemme mot Helsingborg i Allsvenskan.

Vi lanserte Mjällby i den andre hjemmekampen under Anders Linderoths ledelse (han overtok Mjällby tidligere i sommer). Det var hjemme mot Ørebro og den dagen endte det med 0-1. Vi kom litt feil på laget kan man si for i første hjemmekamp under Linderoths ledelse ble IFK Gøteborg slått 3-0 og i den tredje hjemmekampen under Linderoth ble IFK Norrköping slått 3-1. Sist mandag var det litt natta igjen og da røj Mjällby 0-4 borte mot Djurgården.

Det innebærer at Mjällby før kveldens kamp ligger nest sist på tabellen og har tre poeng opp til IFK Norrköping på kvalikplass og fire poeng opp til Ørebro på sikker plass. Hjemme på Strandvallen har laget 4-2-4 og hjemvendte Christian "Chippen" Wilhelmsson var helt sentral i forrige hjemmekamp mot IFK Norrköping med to mål.

Kveldens motstander Helsingborg har slitt denne sesongen, men vist etgn til bedring i det siste og innehar tiendeplassen med 23 poeng. Det betyr at Helsingborg er i faresonen så det holder og kun har to poeng ned til IFK Norrköping på kvalik. Mandag var laget heldige som fikk med seg ett poeng fra bortemøtet med Häcken og på bortebane har laget meget svake 1-3-6.

Meget viktige Danny Ervik (back som har startet 18 kamper) returnerer for Mjällby i kveld etter karantene, men midtbanespilleren David Löfquist (startet ni kamper) må sone i kveld. Ellers er det ingen nye fravært.

For Helsingborg må nyankomne Jonas Mårtensson sone karantene, ellers det intet nytt for laget. 

Oddsmessig er det ikke lett å begripe oddsene i denne kampen. Norsk Tipping gir 3,30 i odds for hjemmeseier og da er det ikke noe å lure på. Til slik strålende odds skal og må hjemmeseieren testes i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus