EN NY MANN: Jon Dadi Bödvarsson har formelig eksplodert de siste kampene.
EN NY MANN: Jon Dadi Bödvarsson har formelig eksplodert de siste kampene. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Cupen betyr mer for Viking

Selv om Viking for fullt er med i medaljekampen, ser de sitt snitt til en plass i semifinalen også.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips:
  Rosenborg har lært av sjokktapet
Dobbel: 
Topplag som satser på ligacupen
V4 Täby:
Herlig galopponsdag
V76 Bjerke: Kanonløp i hovestaden

Det er to kamper fra den norske cupen, OBOS-ligaen og kamper fra store deler av resten av Europa på onsdagens langoddsprogram.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 19.55.
Viking - Molde, H 3,00.

Det var mange - undertegnede inkludert - som trodde Viking skulle slite stort da Veton Berisha forsvant til Tyskland. Men andre har virkelig fylt tomrommet og sørget for at Viking fortsatt presterer på et høyt nivå.

Unntaket var hjemmekampen mot Haugesund, der de var spillemessig overlegne, men ble senket av et unødvendig selvmål. De slo umiddelbart tilbake mot Sarpsborg forrige helg, dog, og gjorde det først og fremst med en defensivt trygg oppvisning.

Det er spesielt defensivt de har forbedret seg de siste kampene og de siste fire kampene har de sluppet inn to mål. Kampen før det, tapte de imidlertid 4-1 for Strømsgodset, så de har ikke luket ut alle problemer helt ennå.

Formen til Stavanger-laget er formidabel og de har fem triumfer de siste syv kampene. De kommer også til denne kampen med selvtillit, vel vitende om at de slo Molde forrige gang de var på besøk.

Viking har en godkjent hjemmestatistikk i ligaen, med 5-1-3. De har gått på noen stygge blemmer mot Vålerenga, Rosenborg og nevnte Haugesund, men har allers levert bedre enn i fjorårssesongen.

Verdt å nevne er også at alle som har tatt tre poeng mot Viking i Stavanger denne sesongen, spiller selv på naturgress. Alle kunstgresslag - med unntak av Odd, som klarte uavgjort - har tapt.

I et intervju med Viking FKs hjemmeside, forklarer trener Kjell Jonevret hvor viktig cupen faktisk er for Viking.

- Det begynner å bli lenge siden vi hadde noen suksess her i Stavanger, så jeg tror vi er litt mer sultne enn Molde, som har vunnet veldig mye de siste sesongene, forklarer svensken.

Anthony Soares og Bjørn Daniel Sverrison er stadig skadet for vertene, får Nettavisen opplyst.

Formsvakt Molde
Ny-trener-effekten varte bare en omgang for Molde mot Odd sist helg. De hadde tilsynelatende full kontroll i Skien, men gikk på en kjempesmell i andreomgang og tapte til slutt to poeng.

Trenden er åpenbar: Moldes form er ikke god og det kan virke som de lider av mangel på ferie. De ble slått ut av Champions League-kvaliken forrige uke og skal spille en uhyre viktig Europa League-kamp om bare åtte dager - hjemme mot Standard Liege.

I hjemlig Tippeliga har Molde kun ett poeng de to siste kampene, etter tap for Haugesund og Bodø/Glimt.

Borte har de vært noe ustabile denne sesongen og har 3-3-3 på reisefot. Kun to av disse poengene har de tatt på naturgress og to av tre tap kommer på dette underlaget. Selv om Molde har en egen naturgressbane å spille på, virker det altså som om de sliter litt på dette underlaget.

På skadefronten er lite endret. Etzaz Hussain er betegnet som tvilsom, og Mushaga Bakenga og Fredrik Gulbrandsen er definitivt ute.

Molde fikk også en dag mindre restitusjon, slik skal ikke undervurderes i tøffe kampprogram, og har to særdeles tøffe kamper i beina fra den forrige uken. Vårsesongens oppgjør mellom disse to lagene viste også at Viking vet hvordan de skal slå de regjerende cupmesterne.

Det er rett og slett for mye som taler for Viking-seier til at vi kan avslå spill på hjemmeseier til suverene 3,00 i odds. Hjemmelaget burde ikke bli vurdert som så stor underdog.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus