*Nettavisen* Sportspill.

Cupfeber i USA

TREFFSIKKER: Bradley Wright-Phillips er New York Red Bulls toppscorer denne sesongen. Foto: Danny Wild (Reuters)

Sesongen i MLS er for lengst over, og nå handler alt om MLS Cup Play-offs.

22.11.15 13:43

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 2: Det er godt å være norsk i Tyskland
Oddstips 3: Duket for fransk målfest
Oddstips 4: Atalanta er ingen bløff hjemme
Dagens langskudd 1: West Ham kan gjøre det igjen
Dagens tippekupong: X-faktoren Antoine Griezmann

Tennis: Tennisfinale til nesten fire i odds

Dagens langskudd 2, innleveringsfrist klokken 22.55.
Columbus Crew - New York Red Bulls, B, 2,70

New York Red Bulls ble satt på fotballkartet etter at den den tidligere storscoreren Thierry Henry signerte for storby-klubben. Denne sesongen har de virkelig vist at de mener alvor.

NY Red Bulls gjennomførte en strålende sesong i MLS, og endte opp på 1. plass foran Dallas på målforskjell. Etter 34 spilte kamper avsluttet NY Red Bulls med 60 poeng, og en statistikk på 18-6-10. Jesse Marsch sine menn kan også glede seg over å være det mestscorende laget i den amerikanske ligaen, og scoret hele 62 mål gjennom sesongen.

I Eastern Conference, som er regionsavdelingen til NY Red Bulls, vant de med syv poeng foran kveldens motstander Columbus Crew. Når Cup play-off'en startet ble New York trekt ut mot laget som endte på 4. plass, DC United - og avanserte med en komfortabel 2-0 seier over to kamper. Nå venter Columbus Crew i semifinalen.

Bradley Wright-Phillips er mannen å se opp for for Columbus Crew forsvaret. Den engelske spissen er Red Bulls toppscorer denne sesongen, med 18 mål på 36 kamper. Landsmann Sam Lloyd har også vært bidragsytende fra sin midtbaneposisjon, og har scoret ti mål på 33 kamper for NY Red Bulls. Den tidligere Premier League-spilleren Shaun Wright-Phillips spiller også til daglig i New York, og selv om han bare har scoret ett mål på 12 kamper, kan det være lurt å holde ett ekstra øye med ham.

Det er ikke altfor mye skadetrøbbel som skaper hodebry for Jesse Marsch, men han må klare seg uten forsvarsspillerne Chris Duvall og Damien Perrinelle, i tillegg til spissen Anatole Abang.

Årets positive overraskelse
Columbus Crew er ikke en altfor kjent klubb på disse breddegrader, men gultrøyene har vist at de absolutt kan hevde seg på amerikansk toppnivå. Columbus Crew endte sammenlagt på en 4. plass i MLS, etter å ha tatt 53 poeng på 34 kamper. Det sørget også for en 2. plass i Eastern Conference, med kveldens motstander New York Red Bulls som det eneste laget foran seg. Columbus Crew har vist seg å være dødelige fremover, men ikke like gode bakover - noe en målstatistikk på 58-53 beviser.

I kvartfinalen av MLS Cup play-off møtte Gregg Berhalters menn Montreal Impact, og avanserte med 4-3 sammenlagt, etter ekstraomganger. Nå venter en tøffere utfordring i NY Red Bulls. Dagens bortelag har hatt et lite overtak på Columbus Crew i tidligere oppgjør. Oksene fra New York har vunnet tre av de siste fem oppgjørene - og det er også verdt å merke seg at det ikke har blitt uavgjort mellom disse to lagene. Columbus Crew har vunnet de to andre oppgjørene.

Er det en mann som kan skyte Columbus Crew til finalen så er det Keiansu Kamara. Spissen fra Sierra Leone noterte seg hele 24 scoringer på 34 kamper - og i tospann med Ethan Finlay har de utgjort 37 mål seg i mellom. De har uten tvil vist at de er en dødelig duo.

Berhalter må klare seg uten de to midtbanespillerne Kristinn Steindorsson og Mohammed Saeid, mens det er usikkerhet rundt Tony Tchani.

New York Red Bulls var det beste laget i årets MLS-sesong, og har vunnet fem av de siste seks kampene sine. Selv om Columbus Crew har imponert denne sesongen, tror vi Marsch sine menn blir for sterke i den første av to semifinaler. Med en pen odds på 2,70, backer vi at Bradley Wright-Phillips & co tar første stikk i semifinalene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.