SCORET: Zlatan Ibrahimovic puttet mot Danmark, et Danmark som må score mål på tirsdag.
SCORET: Zlatan Ibrahimovic puttet mot Danmark, et Danmark som må score mål på tirsdag. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

Danmark MÅ score mål

Skandinavia-kampen mellom Danmark og Sverige skal avgjøres i kveld, og ett lag må til enhver tid fremover og score mål.

Kommersielt

Det ble ikke knalltreff på de to hockey-tipsene mandag, men Irland slo Bosnia til 2,20 i odds.

Sportspills øvrige tirdagsprogram:
Oddstips 2:
Tyskland reiser seg på direkten
Oddstips 3: Colombia straffer skadeplaget Argentina
Tennistipsene:
Federer blir kraftig undervurdert

TV-kampene: Slik ser du ukens TV-kamper

V4 Östersund: Nytt snadder blir levert til lunsj
V5A Bjerke: Mester tryller igjen

Landskampene preger fortsatt langoddsprogrammet og det er en rekke spennende varianter. Danmark - Sverige og Slovenia - Ukraina er EM-kvalifiseringskampene.

Dagens dobbel 1, innleveringsfrist klokken 20.40:
Over 2,5 mål i Danmark - Sverige + Italia, samlet odds 3,03.

Over 2,5 mål i Danmark - Sverige, 1,93.
Det er duket for runde to av det enormt viktige oppgjøret mellom Danmark og Sverige. Svenskene tok ledelsen 2-0 rett rundt pause, men Danmark slo kraftig tilbake og leverte en svært solid sluttspurt. 2-1-resultatet er nok noe begge kan leve med, men samtidig skulle de gjerne hatt mer.

Uansett fører resultatet til at ett lag til enhver tid må angripe. Danmark har presset fra første stund, men ved ett Danmark-mål, må Sverige fremover. Hvis det skulle bli 2-1 til hjemmelaget vil det gå til ekstraomganger, men da er de uansett over 2,5.

I tillegg går Sverige under svært ofte, i åtte av ti kvalifiseringskamper. Danmark har scoret stusselige ett mål de fire siste kampene de har spilt.

Likevel er forutsetningene her klare. Det må angripes av et eller annet lag, og begge lag har habile offensive rekker. Danmark styrkes kraftig av at Michael Krohn-Dehli er tilbake, han vil bli svært viktig for å penetrere det svenske forsvaret.

1,93 virker å være svært godt betalt på over 2,5 mål. Vi kombinerer den med Italia.

Italia - Romania, H 1,57
Selv om dette er en privatlandskamp, er det mye på spill for spesielt Italia. De tok ledelsen etter tre minutter mot Belgia, men mistet grepet om kampen totalt og tapte til slutt 1-3. Et alvorlig faresignal for dagens hjemmelag, som ikke har veldig mange kamper før EM-troppen må være finjustert.

Spesielt er Italias noe manglende evne til å bryte ned motstandere urovekkende. De spilte bra og vant fortjent mot Norge, men måtte bite negler hele veien gjennom 1-0-seire over Malta og Bulgaria på tampen av EM-kvalifiseringen.

På hjemmebane har de fire seire og én uavgjort i kvalifiseringen, med poengdelingen mot Kroatia. Midtbanemennene Andrea Pirlo, Daniele de Rossi og Marco Verratti rekker ikke kampen og blir savnet, men det er svært mye å velge i på midten for Antonio Conte. Mattia de Sciglio fikk en liten muskelskade mot Belgia, men erstatter Luca Antonini er minst like bra.

Romania kom seg gjennom kvalifisering og til EM - dog i en svært svak gruppe - med en vanvittig bra defensiv statistikk, og bare to ganger slapp de inn mål på de ti kampene. Det hører med til historien at målproduksjonen er heller laber og kun Albania scoret ferre av de som kvalifiserte seg direkte til EM.

Det er faktisk borte de var best i kvalifiseringen, med 3-2-0 og 6-0 i målforskjell. Solid er vel et nøkkelord som egner seg om Romania.

Forsvarer Paul Pappa er ute, det samme er Alexandru Chipciu og Christian Tanase på midten. De to førstnevnte hadde en viktig rolle i laget i gruppespillet.

Selv om det er noe skummelt å satse mot et lag som i praksis ikke slipper inn mål, tror vi Italia har det som skal til for å bryte ned også Romania. Hjemmelaget må vinne for å bygge selvtillit og kjøre inn nye spillere, mens Romania vil være fornøyd med uavgjort.

Vi kjører på hjemmeseieren, selv om 1,57 ikke er veldig generøs odds.

Totaloddsen blir da over tre ganger pengene på denne dobbelen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus