Midtjyllands Pione Sisto (til høyre) ble matchvinner for Danmark i åpningskampen mot Tsjekkia i U21-EM.
Midtjyllands Pione Sisto (til høyre) ble matchvinner for Danmark i åpningskampen mot Tsjekkia i U21-EM. Foto: Lee Smith (Reuters)

Danmark skal til semifinalen

De danske U21-gutta kan avgjøre avansementet på egenhånd i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 1: 
Tysklands utrolige OL-statistikk
Dagens dobbel 2:
  Endelig OL-fotball for Tyskland?
V65 Momarken:  Full fyr i bonghaugen
V64 Jägerso:  Banker i toppform
V5 Bjerke:   Tina fikser lunsjen

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra U21-EM, og norsk og svensk klubbfotball.


Danmark – Serbia H 2,25

Danmark tapte ikke en eneste av sine ti kvalifiseringskamper til U21-EM og ble suveren vinner av gruppe 2 (8-2-0 og 37-9 i målforskjell). Slo deretter ut Island i playoffspillet, og starten på EM ble også god.

Selv om Danmark kom under tidlig mot vertsnasjonen Tsjekkia, klarte laget å snu kampen i annen omgang og sikre tre viktige poeng. I annen runde ble det imidlertid bråstopp og 0-3 mot gullfavoritt Tyskland.

Danmark gjorde en rekke endringer på midtbanen og i angrepet til Tyskland-kampen, og stjernespilleren Pierre Emil Højbjerg (Bayern München) er en av flere profiler som er tilbake i kveld.

Laget er videre til semifinalen med seier, mens uavgjort holder dersom Tyskland ikke taper sin kamp mot Tsjekkia.

Serbia hadde en langt mer kronglete vei til EM enn Danmark, men det var uansett sterkt å beseire Spania i playoffen.

I åpningskampen overrasket man med 1-1 mot Tyskland, men forrige runde ble det 0-4-tap for Tsjekkia. Seier i kveld er det eneste som kan gi avansement til semifinalen.

Liverpools Lazar Markovic, Matija Nastasic (Schalke) og Filip Kostic(Stuttgart) er ikke med i mesterskapet. Den viktige midtbanespilleren Darko Branasac soner karantene i kveld.

Danmark skal være et hakk bedre enn Serbia, og laget får tilbake flere uthvilte profiler til kveldens kamp. Vi setter pengene på H til ok odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus