DANSK SUKSESS: Lyngby og David Nielsen er inne i en svært god sesong.
DANSK SUKSESS: Lyngby og David Nielsen er inne i en svært god sesong. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

David Nielsen på medaljejakt

Vi backer Lyngby mot et ferdigspilt Brøndby som skal spille cupfinale neste uke.

Kommersielt

Det ble en ny, fin plussdag på 17. mai for våre oddstips. FC København gikk på tap i Midtjylland til flotte 3,10 i odds og Juventus sikret cupseier til 1,90. Singelen på Southampton gikk imidlertid ikke inn. Uansett er den fjerde strake plussdagen et faktum.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1:
Tottenham kan ta tidlig ferie
Oddstips 2: Målfest i Leicester
Oddstips 4: God odds på Djurgården-tap

V4 Bergsåker: Godbiter blir servert til lunsj
V5 Drammen: Flåten innfrir med storfavoritten

På dagens langoddsprogram er det en del flotte høydepunkter å ta tak i, med viktige playoffkamper i England, Leicester - Tottenham, tre kamper fra Allsvenskan, noe fra Danmark og en spennende NHL-kamp i natt.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 19.55.
Brøndby - Lyngby, B 3,70.

Hjemmelaget er ferdigspilte i ligaen og kommer uansett til å havne på en andreplass. Dette har gitt utslag i den siste tids resultater, der de to siste er tapt og og den tredje siste endte uavgjort.

Kommende uke er sesongens siste tellende kamp, cupfinalen mot erkerivalen FC København. Den kampen har naturligvis den høyeste prioritet og vertene kommer neppe til å risikere slitasje inn mot den kampen. Trolig blir søndagens bortekamp mot SønderjyskE enda hakket mer nedprioritert, men vi mener det er grunn til å tro at det blir et Brøndby-lag på halv maskin også i dag.

Vertene må klarte seg uten Hjörtur Hermansson, som har karantene, og skadde Jan Kliment. De har 1-1-1 på hjemmebane i mesterskapsgruppen og 8-3-2 fra grunnspillet.

På medaljejakt
Lyngby og David Nielsen slutter ikke å imponere og har nå satt inn en massiv sluttspurt. Tre av lagets siste fire kamper er vunnet og de står med to seirer på rappen før dagens bortekamp. Sluttspurten kommer i grevens tid - med seier i dag, vil de forbigå Midtjylland og igjen ligge på den viktige tredjeplassen. Den gir både medalje og Europa League-spill.

Gjestene har slitt på reisefot etter de delte tabellen, med tap i to av tre kamper og seier over SønderjyskE, men de leverte meget solide 6-2-5 på reisefot i grunnspillet. Laget trives godt med å forsvare seg kompakt og komme på overganger - en slikt kampbilde blir det trolig også i dag.

En strek i regningen er at Jesper Christjansen og Mikkel Rygaard har karantene. I tillegg er korsbåndsskadde Mathias Tauber ute.

Brøndby er ferdig med ligasesongen og har en uhyre viktig cupfinale i vente kommende uke. Lyngby har vært meget solide på reisefot denne sesongen og vet de må vinne for å kunne ta tredjeplassen. Med disse forutsetningene er 3,70 spenstig borteodds og vi spiller B.

Klikk her for å levere!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør