Gå til sidens hovedinnhold

De spiller om 1,4 milliarder kroner

Det er ikke bare selve opprykket til Premier League som står på spill for Derby og Queens Park Rangers.

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips:
Utfordrende tippekupong kan gi store premier
Oddstips 1:
Tjen penger på slaget om Madrid
Oddstips 3:
Rosenborg i trøbbel
V75: Solvalla:
Herlige løp og 70 mill. i potten
Gull-Lotto: 22 millioner kroner i potten

På lørdagens oddsprogram kan vi blant annet spille på Champions League-finalen, playoff-finalen i Championship og storkampen Strømsgodset - Rosenborg.

Dagens spill
Derby - Queens Park Rangers H 2,25

Det er svært lukrativt å rykke opp til Premier League, og det er store penger det spilles om i dagens playoffinale i Championship.

Daily Mail har regnet på verdien av opprykk til Premier League. Ifølge avisen vil kveldens seierherre tjene minimum 134 millioner pund (ca 1,4 milliarder kroner).Vinneren vil innkassere 62 millioner pund bare for å delta i Premier League neste sesong. Skulle klubben rykke ned i 2015, vil den motta 72 millioner pund fordelt på fire år som en slags fallskjerm.

Skulle klubben gjøre det godt i Premier League, vil opprykket være verdt enda mer enn 134 millioner pund.

Derby har levd en nokså anonym tilværelse i Championship etter nedrykket i 2008, og årets startet nokså bedrøvelig.

Så gjorde klubben en genistrek ved å sparke manager Nigel Clough og erstatte ham med Steve McClaren. Det ble en umiddelbar suksess, og laget spilte strålende angrepsfotball i store deler av sesongen. Derby avsluttet sesongen nesten prikkfritt og hadde null problemer med å ekspedere Brighton i det første playoffoppgjøret.

Kaptein Shaun Barker og midtbanespiller Shaun Barker er langtidsskadet, ellers kan McClaren velge fra en skadefri tropp.

QPR har en av de beste og bredeste stallene i Championship og var spådd en rask retur til Premier League. Slikt sett har sesongen vært nokså skuffende. London-klubben var nemlig aldri i nærheten av direkte opprykk, og man måtte slite fælt for å slå Wigan i den første playoffkampen.

Yun Suk Young har fått permisjon av Sør-Koreas landslag til å spille finalen. Benoit Assou-Ekotto og Nico Krancjar er meldt klare til dyst. Ale Faurlin og Jermaine Jenaser uaktuelle.

Derby har vært i fantastisk form på våren og har 7-1-0 på de siste åtte kampene. QPR har på ingen måte en like god statistikk å vise til, men hevet spillet helt på tampen da toppscorer Charlie Austin kom tilbake etter skade.

Dette kommer trolig til å bli en jevn kamp, men McClarens Derby har imponert oss mest denne sesongen, og magefølelsen sier H.

I boksen under kan du spille på Derby - QPR (du kan selv endre innsatsen).

HTML EMBED


Dagens langskudd
Real Madrid - Atletico Madrid U 3,30

Så var det endelig duket for årets høydepunkt for den europeiske klubbfotballen. Byrivalene Real og Atletico er begge verdige finalister, og det er bare å la seg imponere av de spanske lagenes innsats i Europa denne sesongen (Barcelona kom også til semifinalen, mens Sevilla vant Europa League).

Norsk Tipping har satt opp hele 49 objekter på kampen, og vi kan blant annet spille på om en rekke spillere scorer mål, hvilket lag som leder ved pause, når det første målet kommer og om begge lag scorer.

Vi har valgt å anbefale spill på HUB-oddsen ved ordinær tid. Hvis vi skal velge en vinner i oppgjøret, sier magefølelsen Real Madrid. Det skyldes mye at laget har det høyeste toppnivået og de største stjernespillerne. Men årets Atletico-utgave er så sterk, seig og solid at det blir uaktuelt å spille H til lusne 1,85 i odds. Uavgjort etter 90 minutter er ikke et utenkelig resultat, og oddsen på 3,30 frister langt mer.

Her får du mer omtale av lagene og kampen:

Real Madrid imponerte ingen i hjemmekampen mot Bayern München i semifinalen, men leverte en taktisk perfekt match i returmøtet og vant hele 4-0 i Allianz Arena. Det går skuddår mellom hver gang seiersvante Bayern-spillere blir rundspilt på den måten.

Kveldens finale blir helt sikkert ikke like enkel for Real Madrid. Atletico er et svært gjerrig lag som gir motstanderen minimalt med rom de siste 25 meterne foran keeper Thibaut Courtois. Trener Diego Simeone har også garantert en plan for å stoppe Ronaldo og Bales lynhurtige kontringer.

Atletico slapp bare inn 26 mål på 38 kamper på veien til seriegull i La Liga, mens Real fikk 38 baklengs. Real var imidlertid den mestscorende klubben med 104 mål, mens Atletico ”bare” fikk 77 scoringer.

Xabi Alonso (karantene) og Jese (skadet) er helt sikkert ute for Real. I tillegg er det usikkerhet rundt viktige spillere som Karim Benzema og Pepe. Ronaldo ser ut til å ha ristet av seg skadeproblemene.

Atletico har også usikkerhet rundt sentrale spillere før finalen. Det jobbes intenst med å få Diego Costa klar, og de siste rapportene tyder på at spissen kan rekke kampene. Arda Turan og Christian Rodriguez er også usikre.

Atletico har imponert stort denne sesongen, og det er nesten utrolig at en klubb med en tropp som i utgangspunktet er både svakere og mindre enn det Real og Barcelona kan skilte, har klart å levere varene i så mange viktige kamper i en lang sesong. Vi tror laget har krefter til å igjen til årets høydepunkt, og det vil ikke forundre oss om kampen går til ekstraomganger.

I boksen under kan du spille på Real Madrid - Atletico Madrid (du kan selv endre innsatsen).

HTML EMBED