NYTT RONNY-ROAR: Ronny Deila leverer på hjemmebane, tror vi i dagens tips.
NYTT RONNY-ROAR: Ronny Deila leverer på hjemmebane, tror vi i dagens tips. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Deila reiser Europa-kjerringa

Deila og Celtic har ikke hatt den enkleste sesonginnledningen, men vi tror seier er fullt oppnåelig for skottene i kveld.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1
: Superpatriotisk dobbel til svimlende odds
Oddstips 3: Spanjolene tar Europa League seriøst
Langskudd
: Dortmund-sjokk ligger i kortene

TV-kampene: Slik ser du ukens fotballfest på TV

V4 Åmål: Nye godbiter blir servert
V5A Bjerke: Vrient på Bjerke

Det er full rulle i Europa League på langoddsprogrammet. Molde og Rosenborg skal i aksjon, det samme skal Tottenham og Liverpool. Det er også en rekke spennende objekter denne torsdagen.

Nettavisen satser meget friskt denne torsdagen, i håp om de virkelig store gevinstene. Denne dobbelen er intet unntak.

Dagens dobbel 2, innleveringsfrist klokken 18.55.
Celtic + Besiktas, samlet odds 5,63.

Celtic - Fenerbahce, H 2,45
Sesong nummer to har startet tungt for Ronny Deila, som gikk glipp av Champions League og også sliter i en uhyre svak skotsk eliteserie. De siste syv kampene har de 3-2-2 i alle turneringer, med 2-2 borte mot Ajax i første gruppespillskamp.

Det vil alltid være stor stemning hjemme på Celtic Park, men det er grunn til å spørre om kvalitetsforskjellen er spesielt stor mellom lagene. Forskjellen er at hjemmelaget er mer samspilte og har hatt en stamme i laget flere år, mens Fenerbahce har hatt større utskiftninger det siste året.

Hjemmelaget har ingen skadeproblemer til denne kampen. Stefan Johansen går trolig inn i laget etter å ha vært utelatt fra startelleveren i helgens 0-0-match mot Hearts.

Fenerbahce åpnet Europa League-innsatsen ved å tape 1-3 hjemme for Molde, noe som neppe er et tegn på styrke fra det tyrkiske storlaget. Vi betviler ikke deres toppnivå, men tyrkerne har en vei å gå. På papiret er laget bunnsolid, dog - selv om antallet falne stjerner er alarmerende.

I helgen tapte de 3-2 for erkerival Besiktas. Det var det første tapet i hjemlig liga så langt, med 4-1-1 fra seks kamper.

Robin van Persie har faktisk vært benket for gjestene de siste kampene, men det er gode sjanser for at nederlenderen er tilbake i kveld. Lazar Markovic ble byttet ut tidlig i helgens kamp og mister kveldens kamp. Synd for gjestene - han har vist gode takter i det siste. Samtidig er han et av de viktigste kontringsvåpnene til tyrkerne.

2,45 er bra betalt på et lag som Celtic, som virkelig trenger denne hjemmeseieren.

Besiktas - Sporting, H 2,30
Mens Fenerbahce slikker sårene etter helgens 2-3-tap, er Besiktas i skyene etter å ha vunnet samme kamp. Mario Gomez - ja, han - er i storform og har levert solide saker for hjemmelaget etter overgangen fra Fiorentina.

På hjemmebane skal man aldri avskrive tyrkiske lag, som alltid blir båret frem av de (diskuterbart) mest lidenskapelige supporterne på kontinentet. De leder også hjemlig liga etter seieren over Fenerbahce, med 4-1-1 fra seks kamper.

Kaptein Veli Kavlak og Tolgay Arslan går trolig glipp av kampen grunnet skade. Olcay Sahan er suspendert. Så lenge de ikke blir for fornøyde med seg selv etter seieren over byrival Fenerbahce, bør de ha alle muligheter for å vinne denne. Europa Leagues betydning skal absolutt ikke undervurderes for tyrkerne, de kom tross alt til åttendelsfinalen med sterke hjemmeseire forrige sesong.

Sporting-sjef Jorge Jesus har tidligere uttalt at Europa League ikke er en prioritering denne sesongen, heller serien. Det viste den første gruppespillskampen, der de sparte en rekke nøkkelspillere og tapte 1-3 hjemme for ... Lokomotiv Moskva. Hvile startspillere er de ventet å gjøre også i kveld. Etter de røk ut av Champions League-kvalifiseringen mot CSKA, virker portugiserne å ha hovedfokus på den hjemlige liga.

Der går det bra så langt, med 4-2-0 fra de første seks og à poeng med serieleder Porto. Ingen skadeproblemer for gjestene, som endelig fikk viktige William Carvalho tilbake i aksjon i helgen.

Hjemmebanefordelen pluss den store motivasjonen til hjemmelaget bør være nok til å sikre seier til deilige 2,30 i odds.

En dobbel med totaloddsen 5,63 for et par hjemmelag som bør vinne? Ja, takk!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus