Ronny Deila kan lede Celtic til gruppespillet i Champions League i kveld.
Ronny Deila kan lede Celtic til gruppespillet i Champions League i kveld. Foto: Sanjin Strukic (Pa Photos / NTB scanpix)

Deila skal til Champions League

Celtic har hatt griseflaks i Champions League-kvalifiseringen, men i kveld vinner Ronny Deilas menn på dyktighet.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips: - Sikker på at du har kontroll, Magath?
V4 Gävle: Sjekk vår frekke banker
V5 Drammen:  Vi går for store kroner
V75 Jägersro: Ekstra V75 med 42 mill.

Det ble en perfekt start på oddsuken i går – med treff på begge tipsforslagene (Lyn-seier over Vidar til 2,05 i odds og City-seier over Liverpool til 1,80 i odds). Regnskapet for undertegnedes 157 ordinære oddstips så langt i 2014 viser en tilbakebetalingsprosent på 105.

Tirsdag kan vi glede oss over et ekstremt omfangsrikt langoddsprogram. De avgjørende playoffkampene i Champions League utgjør indrefileten på menyen, men det spilles blant annet også en mengde kamper i ligacupens andre runde og en rekke matcher i US Open.

Dagens dobbel

Celtic - Maribor H
Apoel Nicosia - Aalborg H


Celtic - Maribor H 1,50
Celtic ble som kjent knust av Henning Bergs Legia forrige kvalifiseringsrunde, men havnet i playoffspillet ettersom polakkene benyttet en innbytter som ikke var berettiget for spill.

Skottene lot seg ikke be to ganger da de fikk en slik gullsjanse og spilte 1-1 borte mot Maribor forrige uke. Et greit resultat ut fra spill og sjanser.

Celtic har hevet seg betraktelig etter Legia-fadesen, og det ble storseiere i de to første serierundene. I helgen tapte man 0-1 borte mot serieleder Inverness, men det er ikke så rart med tanke på at manager Deila byttet ut så godt som hele laget for å hvile spillere til kveldens kamp.

Midtstopperen Adam Matthews er tilbake i troppen etter skade, men midtbanespillerne Scott Brown og James Forrest er fortsatt ute.

Maribor er regjerende mester i Slovenia og har tatt seg til playoffen i Champions League ved å beseire Maccabi Tel Aviv forrige runde og bosniske Zrinjski Mostar runden før. Hadde fordel av at bortekampen mot Tel Aviv ble spilt på nøytral grunn på Kypros.

Har fått en god start på sesongen med 4-0-1 på de første fem kampene i den slovenske serien.

Klubben har forsøkt å kvalifisere seg for Champions League 11 ganger siden 1997, men klarte det bare i 1999/2000-sesongen.

Trener Ante Simundza hadde en skadefri tropp i det første møtet med Celtic, og situasjonen er trolig god også i kveld.

Årets Celtic-utgave er ikke den beste vi har sett, men på hjemmebane skal laget være et par hakk sterkere enn dagens motstander. Skottene har god erfaring med slike kamper, og vi blir overrasket hvis kveldens oppgjør ikke ender med hjemmejubel.

Aalborg - Apoel Nicosia H 1,75
Det så ut som om Aalborg var ute av CL-dansen etter 0-1 hjemme for Dinamo Zagreb i det første møtet forrige runde, men den regjerende danske seriemesteren slo tilbake med 2-0-seier på bortebane.

Var det førende laget i det første møtet med Apoel, men sløste med sjansene og måtte nøye seg med 1-1. Har beskjedne 1-3-1 på de første fem kampene i Superligaen.

Lukas Spalvis, Jakob Nielsen og Rasmus Jönsson er uaktuelle til kveldens kamp.

Apoel slo ut finske HJK med 4-2 sammenlagt forrige runde. Endte på andreplass i den kypriotiske ligaen forrige sesong og har startet høsten med 1-2-tap i Supercupen. Hadde spillefri i serieåpningen i helgen for å kunne stille uthvilt til kveldens kamp.

Trener Giorgos Donis kan glede seg over et skadefritt mannskap.

Det er spådd opp mot 38 varmegrader på formiddagen og rundt 29 ved kampstart i Nicosia i kveld, og dette blir garantert en het affære for AaB-spillerne mot det mest populære og mestvinnende laget på Kyrpos.

Apoel har langt mer erfaring enn sin danske motstander i Europa-sammenheng og spilte i gruppespillet i Champions League både i 2013/14, 2011/2012 og 2009/10. I 2012 spilte man sågar kvartfinale etter å ha gått til topps i gruppespillet.

H til 1,75 spilles blir vår andre kamp i dobbelen, som til sammen gir 2,63 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus