Ståle Solbakken har grunn til å smile over at FCKs største gullrival, Midtjylland, gikk på et hjemmetap lørdag.
Ståle Solbakken har grunn til å smile over at FCKs største gullrival, Midtjylland, gikk på et hjemmetap lørdag.

Deilig, dansk dobbel

De to København-lagene har los på gull, og det gir oss en flott oddsdobbel.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tipping:
Seedorf i trøbbel
Odds:
Real smell for Barcelona
Odds:
Ronaldo scorer igjen
V64 Bollnäs:
Toppmøte og millionjakt
V5 Charlottenlund:
Rocky på Lunden

Det har vært en eventyrlig uke for Sportspills oddstips, og undertegnede har truffet på 11 av 13 dobler, singler og langskudd så langt. Lørdag gikk alle tre spillforslag inn.

Søndag er EL Clasico det klart mest spennende oppgjøret på programmet, og vi kommer med et singelspill på kampen søndag morgen.

Dagens dobbel
FCK – Randers H 1,42
Brøndby – OB H 1,80

København-rivalene FCK og Brøndby knivet i mange år om å være Danmarks beste klubb, men sistnevnte har slitt voldsomt etter seriegullet i 2005/06.  Cuppokalen fra 2008 er det eneste trofeet klubbet har vunnet i denne perioden. Dårlige trenere, økonomiske problemer og rettssaker med eiere har kastet lange skygger over den sportslige satsingen.

FCK har heller ikke vært like suveren som vi har lært klubben å kjenne de siste årene, og i 2011/12 tapte man gullet til Nordsjælland. Inneværende sesong startet elendig i høst, men poengfangsten tok seg opp i løpet av vinteren.

Selv om det fortsatt ikke går på skinner for Ståle Solbakkens mannskap (1-2-1 på de fire siste), er seriegullet kommet innen rekkevidde. Lederlaget Midtjylland viser stadig vekk svakhetstegn, og lørdag ble det 0-1 hjemme mot middelmådige Nordsjælland. Skulle det bli seier i dag, vil FCK kun være fire poeng bak tabellteten.

Og det burde være fullt mulig å oppnå mot dagens begrensete motstander. Randers tok ledelsen hjemme mot Aarhus sist og spilte den siste omgangen med én spiller mer. Presterte likevel å tape det viktige bunnoppgjøret 1-3 og falt ned til 10. plass. Har 0-2-2 på de siste fire kampene.

Andreas Cornelius og Daniel Braaten er tilbake for hjemmelaget, men den offensivt viktige spilleren Nicolai Jørgensen (seks mål) er ute med skade.

Hos Randers er Johnny Thomsen og Lasse Rise ute, mens Martin Svensson, Mads Fenger og Nicolaj Brock-Madsen betegnes som usikre.

Brøndby har sluttet å tape kamper og står med 2-3-0 på de siste fem. Har klatret opp i ryggen på FCK, og skulle det bli seier i dag, er det bare seks poeng opp til serieleder Midtjylland.

Christian Nørgaard, Mikkel Thygesen, keeper Michael Falkesgaard og Bram Verbist er ute for hjemmelaget, mens Khalid Boulahrouz og Martin Albrechtsen er høyst usikre. Lebogang Phiri soner karantene.

Odense har bare tatt ett poeng på de siste tre kampene og har falt ned til sjuendeplass. Det skiller bare tre poeng ned til Viborg på nedrykk i denne jevne ligaen. Mads Toppel er tilbake etter karantene og tar keeperplassen. Ari Skulason og Martin Spelmann soner karantene.

Brøndbys situasjon er lysere enn på flere år – både sportslig og økonomisk – og vi tror oppturen fortsetter mot et OB som er helt ute av slag.

FCK – Randers 1,42 – 3,65 – 6,40
Brøndby – OB 1,80 – 3,10 – 3,65
Samlet odds: 2,56
Klikk her for å levere denne dobbelen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus