*Nettavisen* Sportspill.

Deilig dobbel til kvelds

AC Ajaccio spilte mot toppklubber som PSG i Ligue 1 så sent som forrige sesong, men sliter nå nesten i bunnen Ligue 2. Lillebror Gazelec Ajaccio gjør det for tiden langt bedre. Foto: Pascal Pochard Casabianca (Afp)

Sjekk hvordan vi skal tjene penger på fransk fotball i dag.

27.02.15 12:29

Sportspills meny fredag/lørdag
Oddsdobbel 2: La Liga-profil utestengt for festing
V5 Bjerke lørdag: Lannem Silje den soleklare bankeren
V64 Boden: Norgeskjenning bankes
V65 Jarlsberg: Kolle sitter på leken
V65 Solvalla: Banker allerede i V65-1
Ski-VM: Norge banker svenskene

VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?

Det ble en fin dag for oddstipsene torsdag, med overskudd både for VM- og fotballtipsene.

Fredag er det blant annet VM-stafett for herrer, La Liga, Bundesligen og Ligue 1 på oddsprogrammet.

HTML EMBED

Dagens dobbel

GFC Ajaccio - Orleans H
Le Havre – AC Ajaccio H
HTML EMBED

GFCO Ajaccio – Orleans H 1,80
Gazelec Ajaccio rykket opp til Ligue 2 forrige sesong, men har gjort det langt bedre enn byrivalen AC Ajaccio, som spilte i Ligue 1 i fjor. Klubben fra Korsika har et meget lite budsjett, men troppen består av mange erfarne og hardtarbeidende spillere som holder bra standard på dette nivået.

Ajaccio imponerte i bortekampen mot opprykksrival Dijon forrige runde, og det hadde ikke vært urettferdig dersom laget hadde tatt alle poengene. Spilte uavgjort mot serieleder Troyes i den nest siste bortekampen, mens det er blitt seier i tre av de siste hjemmekampene.

Er ligaens beste hjemmelag (9-2-2) og ligger på tredjeplass (gir direkte opprykk) før helgens runde.

Midtbanespilleren Amos Youga er tilbake etter karantene, noe som betyr at troppen er komplett til kveldens kamp.

Orleans har spilt åtte kamper på rad uten tap, men laget klarer ikke å blande seg inn i opprykksstriden grunnet for mange uavgjorte resultater (7-11-7).

Har tatt sju av ni mulige poeng på de tre siste kampene, men motstanden har vært til dels meget laber (hjemmekamper mot bunnlagene Tours og Chateauroux.

Laget får tilbake fire spillere fra karantene og skade, men den faste midtbanespilleren Loic Puyo (fire mål) er fortsatt ute.

GFCO bare fortsetter å imponere, og vi tror det hjemmesterke laget bryter Orleans’ rekke uten tap i kveld.

Le Havre – AC Ajaccio H 1,88
Le Havre er blitt et mye mer offensivt anlagt lag under nye treneren Thierry Goudet, som tok over klubben i desember. Det var tydelig å se i bortekampen Troyes forrige runde, der Havre-spillerne viste liten respekt for serielederen og presset høyt på banen. Havre kom tilbake to ganger og sikret et sterkt 2-2-resultat.

Har dermed 2-3-0 på de siste fem kampene, og det er blitt seier med 3-1 i de to siste hjemmekampene. Ligger på 11. plass, og det skiller ni poeng opp til direkte opprykk. Har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (6-5-1).

Goudet kan glede seg over skadefri tropp for tredje kamp på rad.

AC har skuffet etter nedrykket fra Ligue 1 og ligger på 14. plass med 30 poeng på 25 runder. Det skiller bare seks poeng ned til Tours på nedrykksplass.

Har spilt uavgjort i de tre siste kampene, og laget har bare scoret ett mål i denne perioden.

Playmaker Johan Cavalli soner karantene, noe som svekker lagets offensive midtbane. I tillegg er spissen Marvin Diop (fire mål), midtbanespilleren Benoit Pedretti og forsvarerne Laurent Abergel og Paul Babiloni er ute med skader.

Dersom Havre spiller på samme nivå som mot serieleder Troyes sist, bør vinnersjansene være gode mot et svekket og lite spennende Ajaccio.

Samlet odds for dobbelen: 3,38.

Kampstart: kl. 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag