Kilmarnock-spillere i aksjon mot Celtic tidligere i sesongen.
Kilmarnock-spillere i aksjon mot Celtic tidligere i sesongen. Foto: Jeff Holmes (Pa Photos)

Den svakeste perioden siden 1981

Kilmarnock har tapt seks kamper på rad og har plutselig havnet i nedrykksstriden.

Kommersielt

Øvrig innhold fra Sportspill:
Oddstips 2: 
Skjebnekamp i Bundesligaen
Eurojackpot: I kveld kan du vinne 755 millioner
V65/V4 Solvalla:  Topp omgang!
V75 Biri:  Vi lanserer tre bankere
V65 Jarlsberg: Hamre har bankeren

Fredagens oddsprogram består blant annet av kamper fra La Liga, Bundesligaen, Ligue 1, playoffspillet i Championship og hockey-VM.

Motherwell – Kilmarnock H 2,10
Det er sesonginnspurt i skotsk Premier League, og ligaen er blitt delt inn i to grupper. Motherwell og Kilmarnock spiller i pulje med de seks svakeste lagene, og ingen av dem er sikret ny kontrakt når det gjenstår tre serierunder.

Motherwell ligger nest sist og kommer til å måtte spille nedrykkskvalifisering dersom ikke laget tar igjen Ross County eller kveldens motstander. Det skiller seks poeng opp til begge, og seier er det eneste som teller i kveld.

Forrige runde ble det 1-1 mot Ross County, mens Hamilton ble for sterke runden før. Laget tok imidlertid tre strake seiere før det, blant annet 2-1 borte mot Kilmarnock.

Den innleide Nottingham Forest-forsvareren Louis Laing regnes som høyst tvilsom til kveldens kamp. Det er større sjanse for å se backen steven Hammel i aksjon, men midtbanspillerne Iain Vigurs og Paul Lawson er uaktuelle.

Det var lite som tydet på at Kilmarnock skulle måtte kjempe mot nedrykk på tampen av sesongen hvis vi går halvannen måned tilbake i tid. Men laget har tapt seks kamper på rad og er inne i den verste poengtørken klubben har opplevd siden 1980/81-sesongen.

En av årsakene til de svake resultatene er at laget har vært sterkt plaget av skader de siste ukene. Forsvaret har vært spesielt hardt rammet, og baklengsmålene har rent inn. Bunnen ble nådd med 1-4-tap for tabelljumbo St. Mirren for to runder siden. Forrige helg skulle man prøve å snu skuta i hjemmekampen mot Hamilton. Det så lyst ut på stillingen 1-0, men bortelaget vant til slutt 3-2.

Fraværssituasjonen er i ferd med å bedre seg, men laget må fortsatt klare seg uten de faste forsvarsspillerne Mark Connolly og Chris Chantler. I tillegg er spissene Michael Ngoo og Nathan Eccleston trolig ute.

Motherwell har tatt hele 22 av totalt 32 poeng på hjemmebane denne sesongen, og i kveld er kun seier godt nok. Kilmarnock er i elendig form, og må nok en gang stille uten to av lagets viktigste forsvarsspillere.

Vi setter pengene på hjemmeseier til 2,10 i odds.

Kampstart: 20.45. Oppgjøret vises på CMore Live.

Her finner du hele oddsprogrammet.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus