Foto: hesteguiden.com

Derby-fest på Bjerke

Vi kommer til å bli vitne til fire herlige Derby-oppgjør denne søndagen, og vi mener vi finner dagens sikreste vinner i oppgjøret for kaldblodshoppene.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V65-forslag.

I fjor var det Lucky Buck og Jærvsøviking som trakk det lengste strået i de åpne klassene, mens Qtee og Førlands Trolla tok seg av løpene forbeholdt hoppene. I år finner vi relativt klare favoritter i alle klassene, men et Derby er som kjent ikke bortbestilt på forhånd. Mye kan ha forandret seg for den enkelte, fra kvalifiseringene og frem til finalene, og absolutt alt skal klaffe den aktuelle dagen, før laurbærkransen kan henges rundt halsen på de forskjellige vinnerne. I år kjemper finalistene i de åpne klassene om en førstepremie på 750.000 kroner, mens vinnerne i hoppeløpene kan kvittere ut 300.000 kroner hver seg.

Nyhet!Vil du motta Håkons eksperttips til V65- og V75-omgangene på e-post? Klikk her !

Leder rundt om?
Ja, etter å ha sett kvalifiseringene for kaldblodshoppene er vi rimelig trygge på at formbomben i løpet er 1 Romhus Molla, og vi tror storløpsspesialist Vidar Hop styrer hendelsene fra start til mål bak Frigg Mollyn-datteren i V65-2. Dersom catchdriveren fra Vestfold hadde trykt på gasspedalen 600 igjen sist, tror vi 4-årshoppa hadde forlatt de øvrige med 30 meter, og at Kulblik-traveren har en lav 27-tid inne er vi rimelig sikre på. Vår banker for dagen har blitt matchet frem i mot dagens oppgave med en meget fin hånd, og i kvalen så hun rett og slett lekker ut.

Vi er heller ikke fremmed for at 2 Sweet Case leder sitt løp rundt om i hoppeløpet for de varmblodige i den tredje avdelingen, og Dream Vacation-datteren blir vår utgang på det store systemet. 4-årshoppa vant sin kval enkelt, og til dagens dyst blir det skoløs rundt om samt halvstengt hodelag på Torseth-traveren. Favoritten 9 Royale har imponert voldsomt nå på slutten, men Waaler-traveren blir ofte i piggeste laget ned startsiden, og da ligger ikke galoppen langt unna.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Undem får som fortjent?
Det er liten tvil om at 3 No Mans Land imponerte klart mest i kvalen, og i V65-5 skal Norvelous Hanover-sønnen ha alle muligheter til å klatre øverts på pallen i hovedløpet for de varmblodige. 4-åringen var ved den anledningen helt outstanding etter et tøft løp utvendig på fine 16.0, og uten uhell underveis kan velkjørende Johan H. Undem her ta en høyst fortjent storløpstriumf. Det er dog større favoritter enn dette som har tapt Derby-løp før, noe som gjør sitt til at vi tyr til garderinger på de tre største forslagene.

Nilsen utfordrer favoritten?
Skyhøy favoritt etter å ha tatt seks strake triumfer blir 3 Særpefanten i de kaldes oppgjør i den fjerde avdelingen, og naturligvis dreier det seg om en topp vinnersjanse for denne herlige Moe Odin-sønnen. I rivende utvikling er dog 1 Fjeldstad Goggen, og den utflyttede Drammenseren Per Ludvig Nilsen har her en alle tiders mulighet til å klatre helt til topps med den superspeedige (viste frem 19.0-300 meter i varmingen sist...!) Pål Even-sønnen. Klaffer det med opplegget underveis, og 4-åringen får spare speeden til ut i oppløpet, ja så tror vi ingen klarer å stå i mot til slutt.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

To severdige oppgjør
I Kai Eriksens Minneløp i innledningen, hvor 50.000 kroner venter vinneren står 1 Moments Tail lekkert til. Comets Tail-datteren viser en oppadgående formkurve, og tet fra start til mål kan være et sannsynlig scenario for Kolnes-traveren på denne sprinten. Vinnerne har som regel kommet fra strek i dette storløpet de siste årene, men vi syntes uansett at duoen 8 Santana Ås (matchet i knalltøffe lag hele veien) og 11 Hamblers Poltergeist (på vei mot absolutt toppform) skal tilmåles solide vinnersjanser.

I Per Ulvens Æresløp i finalen blir 8 Tinita Love blytung favoritt, og det blir trolig alt annet enn enkelt å stå i mot Super News-datteren til slutt. Vinnerne har kommet fra lange tillegg hele veien de siste årene, men så skal det da også sies at hestene som har stått på strek og på 20 meter har vært av det svært skrale slaget. Noe helt annet er tilfelle i år, når duoen 1 Chanto Super Girl og 2 Rhapsodie Melody fra strek trolig er kapable til å gå en lav 16-tid over dagens distanse. Kruttsterke 6 Vinn De Luxe står 20 meter foran favoritten, og etter den imponerende triumfen etter litt pause i den siste starten på solide 15.6 må også Zerberuz-datteren regnes tidlig.

Ekspertforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 96, 384, 720 og 1952 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens vårt DD-forslag til 100 kroner ligger ute her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se V65-løpene fra Bjerke på NRK1 kl. 16.30-17.30 på søndag!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus