(Scanpix)

Derfor blir cupfinalen spennende

Spesialspillene på storfavoritt Lillestrøm kan sørge for en lønnsom søndag formiddag.

Kommersielt

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og Ishockey

Haugesund har slått ut blant annet Start borte og Odd hjemme på veien, begge med 1-0. Styrte inn til en åttende plass i Adeccoligaen etter seirer over Løv-Ham og Sogndal de to siste. Solide hjemme på Karmøy, men kun vunnet 3 av 15 kamper på fremmed gress. Moen er suspendert.

Lørdag traff Nettavisen på det femte spillforslagetpå én uke!

Lillestrøm er ute etter å revansjere den skuffende fjerdeplassen i Tippeligaen. Har vært veldig ustabile i sommer og høst, mange utvisninger med påfølgende karantener har preget kampene. Trives normalt på den brede Ullevaal-matta. Slått VIF 3-1 og Lyn 4-0 her, sistnevnte ble også beseiret 1-0 i cupen. Stiller med sitt beste lag.

Spesialspillene som gjelder
Ingen norsk cupfinale har endt målløs, og den trenden brytes ikke i dag heller. Klasseforskjell på lagene, og så fremt Nordlies gutter ikke utfordrer dommer Stabergs kortstokk for tidlig skal det ikke være noen tvil om vinneren. 1,80 på seier med minst to mål er brukbart, og dessuten tilgjengelig som singelspill. 1,65 for B til pause er blant de bedre i markedet, og denne kombinerer vi med handicap-seier til Tottenham.

-Spurs fortsetter fremgangen
Tottenham spilte 1-1 borte mot Middlesbrough i den eneste ligakampen etter Ramos kom inn, mens det har blitt 2-0-seirer mot svak motstand både i Ligacupen og Uefa-cupen torsdag. Kun slått Derby i ligasammenheng, men vist noen tegn til bedring den siste tiden. Alternativene er mange offensivt, mens det mer sårbare forsvaret stadig er plaget med flere skader.

Wigan har syv tap på rad, og etter to sesonger på høyeste nivå er det vanskelig å se for seg noe annet enn nedrykk til Championship. Mangler kvalitet i alle lagdeler, og kombinasjonen full innsats og sterkt kollektiv har gradvis forsvunnet. Heskey er fortsatt ute.

Nok en takknemlig oppgave for den ferske Spurs-treneren, og vi tror det blir sesongens andre trepoenger. Oddsen på ordinær H tåler ikke sammenligning, det gjør derimot fristende 2,10 for at seieren blir med minst to mål.

Nytt spillforslag fra kveldens kamper kommer ca kl. 14.00.