*Nettavisen* Sportspill.

Det er godt å være norsk i Tyskland

BIDRAGSYTER: Landslagskaptein Per-Ciljan Skjelbred har vært god for Hertha Berlin denne sesongen. Foto: Odd Andersen (AFP)

Hertha Berlin har hatt en god sesong så langt, og to nordmenn har vært viktige bidragsytere til det.

22.11.15 11:05

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Helland blir cupfinale-helt
Oddstips 4: Atalanta er ingen bløff hjemme
Dagens oddslangskudd: West Ham kan gjøre det igjen
Dagens tippekupong: X-faktoren Antoine Griezmann

V64 Åby: Storstilt jackpotomgang med 1,2 mill ekstra
V4/V5 Jägersro: Ny galoppsuksess på Jägersro?

Tennis: Tennisfinale til nesten fire i odds

TV-kampene: Helgens TV-sendte fotball

Mye flott å få med seg fra fotballens verden på dagens langoddsprogram. Flere storlag fra hele Europa er i aksjon i dag.

Dagens dobbel 1, innleveringsfrist klokken 15.25
Hertha Berlin + Brøndby, samlet odds 3,94

Hertha Berlin - Hoffenheim, H, 1,95
Hertha Berlin har hatt en formidabel start på sesongen, og befinner seg i skrivende stund på 5. plass i den tyske Bundesligaen. Pal Dardai og gutter har plukket med seg 20 poeng på 12 spilte kamper, og har faktisk èn kamp mindre spilt enn laget som innehar 4. plassen, Borussia Mönchengladbach - og kan med seier klatre over BMG på tabellen.

Selv om Herthas sesongstart har vært lys, er det mørke skyer over klubbens skadesituasjon. Dardai må sannsynligvis klare seg uten Mitchell Weiser, Julian Schieber, Niklas Stark og Sami Allagui, men de blå-hvite har et håp om at usikre Vedad Ibisevic skal bli klar til oppgjøret.

Skadesituasjonen er ikke ideell for Hertha Berlin, men Dardai kan trøste seg med at laget hans er ett av de mest gjerrige lagene i Bundesliga. Hertha Berlin har bare plukket 15 baller ut av eget nett denne sesongen, mye takket være norske Rune-Almenning Jarstein. Bare Bayern München og Ingolstadt har sluppet inn færre mål denne sesongen.

Dardai kan vise til en god statistikk både på hjemme- og bortebane, men det er først og fremst kampene på Olympia Stadion som har vært den viktigste faktoren. Hovedstadsklubben står med 3-1-1 på eget gress, og det kan være godt å ta med seg når ett av Bundesligas dårligste bortelag, Hoffenheim, kommer på besøk.

Dagens bortelag, Hoffenheim, er tabelljumbo i Bundesliga. Manager Huub Stevens har en tøff jobb foran seg med å få Hoffenheims sesong på rett kjøl, og det eneste dagens gjester har til felles med hjemmelaget denne sesongen er fargene på hjemmedrakten. Hoffenheim har bare vunnet èn av sine 12 kamper denne sesongen, og står med 1-5-6 totalt. Stevens menn har i tillegg bare fått 12 nettkjenninger, og Stevens har måttet se laget sitt slippe inn hele 19 mål denne sesongen.

Hoffenheims eneste seier kom faktisk på bortebane, i 1-3 seieren mot Augsburg. Ellers står klubben med 1-2-3 på bortebane, som kategoriserer dem som et av de dårligste bortelagene i Bundesliga. Stevens kan trøste seg med at det ser langt lysere ut på skadefronten enn hva det gjør for managerkollega Dardai. Pirmin Schwegler er den eneste på skadelisten - men det er ikke umulig at han blir klar til dagens oppgjør.

Hertha Berlin er så solide på hjemmebane at vi tror de kommer til å få jobben gjort mot et bortesvakt Hoffenheim. Med en småpen odds på 1,95 backer vi landslagskaptein Per-Ciljan Skjelbred og hans lagkamerater i dag.

AGF - Brøndby, B, 2,02
Aarhus har hatt en tøff start på sesongen, og ligger i skrivende stund på 9. plass i den danske Superligaen. Etter 15 spilte kamper har dagens hjemmelag bare plukket med seg 17 poeng, og står med en statistikk på 4-5-6 totalt, i tillegg til å ha -3 i målforskjell.

Morten Wieghorst og hans menn kan glede seg over en god hjemmestatistikk på 4-1-2, og har scoret hele 21 mål på hjemmebane - og bare sluppet inn syv. Det er svært gode tall, og det er tall som bidrar til å kategorisere dem som et av dansk fotballs beste hjemmelag. Det er lett å bli lurt av de gode tallene til Aarhus. Dagens hjemmelag har nemlig bare èn seier de siste syv kampene, og etter en god sesongstart har de slitt med å finne rytmen. I ti av de 15 kampene har de også sluppet inn minst to mål - som gjør det mye vanskeligere å vinne fotballkamper.

Det har vært usikkerhet rundt skadesituasjonen til Daniel Pedersen, men midtbanespilleren har friskmeldt seg selv, og sier at han er klar til dyst. Aarhus har plukket opp mange kort denne sesongen, men går til denne kampen uten noen suspensjoner.

Mens Aarhus på sin side startet sesongen sterkt, innledet Brøndby sesongen med tre strake tap. men manager Thomas Frank har fått skuta på rett kjøl - og har bare tapt èn kamp siden. Dagens gjester befinner seg på 4. plass i den danske toppdivisjonen, og står med 7-4-4 totalt. Brøndby har scoret 24 mål denne sesongen, men har også plukket hele 17 baller ut av eget nett.

At Brøndby har fått orden på sesongen sin er mye takket være den gode borteformen. Sønderjyske er det eneste laget som har gjort det bedre på bortebane denne sesongen, men det skal også sies at Sønderjyske har spilt to bortekamper mer enn Thomas Franks menn. Etter syv bortekamper kan Frank vise til en bortestatistikk på 4-1-2, og dagens gjester har scoret hele 18 av sine 24 mål på bortebane.

Selv med to landskamper i bena er Daniel Agger klar til borteoppgjøret mot Aarhus - og ellers er det bare Elbasan Rashani og Rezan Corlu de eneste ute med skade til dagens oppgjør.

Selv om Aarhus har vist seg å være gode på hjemmebane denne sesongen, har de også vist en dårlig formkurve i det siste. Brøndby har stabilisert seg med gode resultater og prestasjoner, og har ikke tapt på de fire siste kampene. Med en odds på 2,02 på borteseier, backer vi gultrøyene i dagens oppgjør.

Dette gir en samlet odds på pene 3,95 for to sannsynlige utfall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.