*Nettavisen* Sportspill.

Det er verdt å satse penger på Bjørgen

Årets Tour de Ski kommer  trolig til å  bli en duell mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen. Heidi Weng regnes som den nærmeste utfordreren til Norges stjerneduo. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Marit Bjørgen har stått over Tour de Ski de to foregående sesongene. Men i år tror vi på seier.

02.01.15 15:02

Sportsspills meny fredag:
Tour De Ski: Sjur Røthe er ikke sjanseløs
V64 Bergsåker: Millionjackpot og banker i bånn
V75 Biri lørdag: Jackpot med Jerven
V65 Jarlsberg: Sally viser vei

Lørdag braker det løs i Tour de Ski med prolog i Oberstdorf. Norsk Tipping har satt opp odsspill på prologen og sammenlagtvinner (klikk på fanen Langrenn), og de norske utøverne dominerer listen stort.

Tour de Ski-spill: Bjørgen vinner sammenlagt til 2,30 i odds

På kvinnesiden er tittelforsvarer Therese Johaug stor favoritt (1,65 i odds). Marit Bjørgen, som måtte stå over fjorårets tour og også måtte melde avbud sesongen før, er oppført med 2,30 i odds. Heidi Weng-seier gir 8 ganger pengene, mens Justyna Kowalczyk, som trakk seg fra rennet i fjor i protest fordi hun hevdet at det var for få klassiske skirenn i touren, har 10 i odds.

Alle eksperter er enige om at det kun er to som kan vinne Tour'en i år, all den tid Justyna Kowalczyk ikke har vist tegn til form hittil denne sesongen.

Therese Johaug har tatt nye steg denne sesongen, og har alllerede vunnet tre verdenscuprenn i vinter i tildels imponerende stil. I Davos 13. desember var faktisk avstanden ned til Marit Bjørgen ned på andreplass hele 42, 5 sekunder på 10 km klassisk og det lå i luften at Therese hadde overtatt dronningtronen i damelangrenn.

En uke senere, også da i Davos, var imidlertid alt ved det gamle igjen. Da var det 10 km fri og Marit Bjørgen smadret konkurrentene og hadde 19,9 sekunder ned til Nicole Fessel på andreplass. Therese Johaug hadde ingen fordel av føret den dagen og endte helt nede på 6. plass, hele 39,9 sekunder bak Marit.

Therese Johaug betales altså med 1,65 på at hun gjentar fjorårstriumfen, mens Marit betales med 2,15 i odds. Alt tyder på at det er i monsterbakken det kommer til å avgjøres. Marit har ikke gått monsterbakken siden 2012, og da ble hun slått med +1,09 i sporet av Therese, men ledet med godt over tre minutter ut fra start.

Løypene i både Oberstdorf (10 km klassisk søndag) og i Toblach (5 km klassisk og 5 km fri neste uke) er trolig litt til Marits fordel, og både i prologen og i sprinten er det fordel Marit.

Marit trenger trolig minuttets ledelse før monsterbakken neste søndag, men det er det fullt mulig at hun har skaffet seg.

Det er ikke mange ganger Marit Bjørgen betales med over 2 i odds og selv om det er riktig at Therese Johaug skal gjelde som favoritt på forhånd, er det ingen tvil om det er verdi i å prøve et vinnerspill på Marit til 2,30 i odds.

Klikk her for å spille Bjørgen til 2,30 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag