Foto: PA Photos/Scanpix

Det mørkner for Newcastle

Lite tyder på at Newcastle gjenskaper suksessen fra sist sesong. Vi tror nedturen fortsetter borte mot Southampton søndag.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Umiddelbar suksess for Benitez
Tippetips: Hødd kan vinne cupfinalen
V64 Solvalla: Over 1,5 mill kroner ekstra i sekserpotten
V5 Sørlandet: Siv svikter oss ikke
Oddsinfo: Mandag skjer en oddsrevolusjon

Søndagens langoddsprogram består av hele 117 spilleobjekter og her hjemme er det naturlig nok cupfinalen mellom Hødd og Tromsø som påkaller mest oppmerksomhet. Mye oppmerksomhet blir det naturligvis også rundt toppoppgjøret mellom Chelsea og Manchester City i Premier League. For øvrig er det vintersport og diverse annen fotball fra Europa. Litt ishockey er det også funnet plass til.

Så lett spiller du tipping på mobilen!

Dagens langskudd:
Hødd - Tromsø H 8,00
Hødd reddet plassen i Adeccoligaen med et nødskrik (bedre målforskjell enn Tromsdalen), men har slått ut Tippeliga-lag som Brann og Haugesund på veien til cupfinalen. Har stort sett spilt med kniven på strupen gjennom hele høstsesongen og det er åpenbart at cupen har frigjort energi for Lars Arne Nilsens elever. Etter å ha sett laget i kvartfinaleoppgjøret borte mot Haugesund (fullt fortjent seier eeo) og i hjemmemøtet med Brann i semifinalen (undertegnede var på Høddvoll) er det ingen grunn til ikke å tro at Hødd også kan vinne selve finalen.

Tromsø sikret cupfinalebilletten med 1-0 mot Molde i semifinalen. Tromsø så ut til å ha denne cupfinalen i hodet tidlig. Hadde ihvertfall en meget svak avslutning på Tippeligaen med 1-1-3 på de fem siste kampene og avsluttet serien med å tape 0-1 hjemme mot Odd og endte til slutt på fjerdeplass, 12 poeng bak vinner Molde. Har som kjent sin styrke hjemme på Alfheim, men en cupfinale er selvsagt noe annet. Det er nesten ubegripelig at Hødd-seier etter ordinær tid betales med 8 ganger pengene. Hødd har vist seg mer enn kapable til å banke Tippeligalag og et Tromsø-lag med svært usikker form er ingen uoverkommelig oppgave. Dagens og helgens morsomste langskudd er uten tvil et spill på Hødd.

Swansea - Liverpool H 3,00
Swansea beseiret (ikke overraskende) Newcastle 2-1 borte sist helg og klatret til 10. plass med 16 poeng. Michael Laudrups lag åpnet sesongen som kjent strålende med 5-0 borte mot QPR i sesongåpningen og 3-0 hjemme mot West Ham i den neste matchen og deretter 2-2 hjemme mot Sunderland. De fire neste seriekampene ga kun ett poeng, og det begynte å murre litt i korridorene. Med 2-2-1 på de fem siste er det foreløpig slutt på murringen. Liverpool tok også et hopp oppover tabellen med 3-0-seieren over Wigan og ligger ett poeng bak dagens motstander. Lucas Leiva er tilbake i full trening, men det vil nok ta litt tid før vi ser midtbanespilleren på førstelaget. Martin Kelly og Fabio Borini er fortsatt ute. Swansea vant 1-0 i tilsvarende møte sist sesong og er sterke hjemme. Brendan Rodgers Liverpool-prosjekt kommer til å ta tid og Luis Suarez kan ikke berge laget hver gang. At hjemmeseier betales med 3,00 i odds her er naturligvis feil og dette må være et av søndagens aller mest interessante langskudd.

Dagens avslag
Tottenham - West Ham
Tottenham var klart best borte i starten av kampen mot Arsenal sist lørdag og tok da også fortjent ledelsen 1-0. Så ble Adebayor utvist og kampen endret karakter og det endte med 5-2 til Arsenal. Har dermed tapt tre av de siste fire seriekampene og ligger nå på 8. plass med 17 poeng. . Emmanuel Adebayor er ute med karantene, men Mousa Dembele er tilgjengelig igjen. Scott Parker er tilbake i trening og kan være aktuell for troppen. West Ham skuffet litt med 1-1 hjemme mot Stoke sist (men var klart nærmest seieren), etter borteseier over Newcastle og uavgjort mot Manchester City rundene før. Ligger på 7. plass, to poeng foran dagens motstander. Matt Jarvis rekker heller ikke denne kampen, og det er lite trolig at vi får se Yossi Benayoun fra start. 1,55 på hjemmeseier må være en dårlig vits og denne er det lett å ligge unna.

Dagens spill
Southampton - Newcastle
Southampton tok sesongens andre seriesseier borte mot Queens Park Rangers sist lørdag og var svært uheldige som ikke fikk med seg tre poeng i hjemmemøtet med Swansea (1-1) helgen før , og ligger fortsatt nest sist med sine åtte poeng. Uansett er det mye som tyder på at Nigel Adkins elever er i ferd med å finne seg til rette i Premier League og "ta" nivået. Det skiller heller ikke mer enn ett poeng opp til Reading på sikker plass nå og defensivt er det tegn til bedring. Frazer Richardson er ute, og det ser heller ikke ut til at Richard Chaplow blir klar. Ellers ingen skadeproblemer.

Newcastle skuffet med 1-2 hjemme mot Swansea sist og falt ned til 12. plass. Har ikke bedre enn 1-2-3 på de siste 6 kampene og undertegnede var tidlig skeptisk til at Alan Pardew fikk langtidskontrakt til 2020 tidligere i høst. Pardew skal få kjempetrøbbel til å ta Newcastle tilbake til fjorårets plassering som nok var veldig flatterende. Viktige spillere som Ben Arfa og Yohan Cabaye mister denne kampen grunnet skader og Fabricio Coloccini soner karantene. I tillegg er både Ryan Taylor, Dan Gosling, Haris Vuckic også uaktuelle. Shola Ameobi er usikker, men det ser ut til at Papiss Cisse og Jonas Gutierrez blir klare.

Søndagens beste spill på Langoddsen dette i våre øyne og hjemmeoddsen er flotte 2,30. Southampton har funnet formen, mens Newcastle sliter med formen og med skader. Kampen kan naturligvis spilles som singel og vår innsats er 100 kroner.

PS. Oddsen på Southampton er dessverre blitt senket til 2,00

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 59. Southampton - Newcastle 2,00 3,05 3,10
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus