Liverpool-unggutten Raheem Sterling har tatt store steg det siste året og blir trolig en av Englands offensive nøkkelspillere mot Uruguay i kveld.
Liverpool-unggutten Raheem Sterling har tatt store steg det siste året og blir trolig en av Englands offensive nøkkelspillere mot Uruguay i kveld. Foto: Martin Mejia (Ap)

Dette blir Englands kveld

Et svekket Uruguay-forsvar kommer til å få trøbbel med Englands kvikke og bevegelige angripere.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill torsdag:
VM-tips 2:Kampen ingen trenger å vinne
V4 Axevalla:Calle fikser lunsjen
V5 Bjerke:Elegant måte å tjene penger på
V65 Øvrevoll:
Milliongalopp etter gigantsmeller
V64 Dannero (spillstopp kl 20.55):En verdensstjerne abdiserer

Det ble treff på to av våre tre VM-tips onsdag, og så langt denne uken har seks av ti ordinære VM-tips gått inn.

I dag finner vi Colombia - Elfenbenskysten, Uruguay - England og Japan - Hellas på oddsmenyen, men kan også spille US Open og et par norske fotballkamper.

Dagens VM-tips 1

Uruguay - England B

Uruguay ble av mange eksperter utpekt som en mulig medaljekandidat i mesterskapet, og i det perspektivet kan ikke 1-3-tapet for jumbodømte Costa Rica betegnes som annet enn en dundrende fiasko. Det var lite plan å spore i spillet, og Luis Suarez var sårt savnet i angrepet. Liverpool-spissen er ventet tilbake etter kneoperasjonen i kveld.

Den viktige forsvarsbrikken Maximiliano Pereira fikk rødt kort i sluttminuttene mot Costa Rica og står over med karantene. Kaptein og midtstopper Diego Lugano har også måttet trekke seg grunnet et vondt kne.

Det var mye positivt å spore i Englands spill mot Italia, og angrepet har langt mer fart og bevegelighet enn vi har vært vant med fra de siste mesterskapene. I kjent stil klarte imidlertid Italia å låse igjen forsvarsdøren etter at Mario Balotelli scoret 2-1-målet, og engelskmennene måtte reise hjem tomhendte til hotellet.

Treningsrapporter tyder på at Wayne Rooney kan bli brukt i sin favorittrolle som spiss sammen med Daniel Sturridge, mens Raheem Sterling i så fall flyttes ut til høyrekant. Adam Lallana har imponert på trening og kan være aktuell fra start.

Det er varslet regn og lave temperaturer i Sao Paulo i kveld, noe som helt klart er en fordel for engelskmennene.

Med Pereira og Lugano ute er Uruguay svekket i forsvar, og laget kommer til å få kjørt seg mot Englands hurtige angripere. Med mindre spillerne klarer å finne samme energinivå som det Mexico og Chile viste i sine siste kamper, må nasjonen stole på at Suarez viser seg fra sin magiske side.

Vi tror dette blir Englands kveld, og spiller B selv om vi gjerne skulle ha sett oddsen noen tideler høyere enn 2,10.

Obs! Oddsen på England er satt ned til 2,00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus