Lincoln Red Imps-kaptein Daniel Duarte jubler med cuppokalen etter å ha slått sCollege Europa FC i finalen 10. mai. I bakgrunnen vinker UEFA-president Michel Platini.
Lincoln Red Imps-kaptein Daniel Duarte jubler med cuppokalen etter å ha slått sCollege Europa FC i finalen 10. mai. I bakgrunnen vinker UEFA-president Michel Platini. Foto: Marcos Moreno (Afp)

Dette er en historisk fotballkamp

For første gang skal et klubblag fra Gibraltar prøve seg i Europa.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips: De forsvarer Norges ære
V4/V5 Visby:Vi spiller samlebonger
V65 Kongsvinger: Jackpot med 1,3 mill ekstra i sekserpotten
Viking Lotto:  Jackpot med 45 millioner
Ettermiddagstrav: V5 fra Bornholm

VM-pausen mellom åttedelsfinalene og kvartfinalene gjør at langoddsprogrammet onsdag ikke er av det mest innbydende vi har sett. Men vi kan spille på en hel del objekter fra diverse fotballigaer og Wimbledon.

Dagens tipsforslag er hentet fra kvalifiseringen til Champions League.

Dagens oddstips

Lincoln FC – HB Torshavn HGibraltar har ikke mer enn snaut 29.000 innbyggere, og landets landslag har historisk sett kun spilt kamper mot andre små øynasjoner. I fjor ble imidlertid landet tatt opp som medlem av UEFA. Og til høsten deltar landet i EM-kvalifiseringen for første gang.

Gibraltar har spilt fem treningskamper etter at UEFA-medlemskapet var i boks. Slovakia ble holdt til 0-0 i den første kampen, og den femte – som ble spilt mot Malta for en snau måned siden – endte med en historisk 1-0-seier. Landet har også spilt uavgjort mot Estland, så kvaliteten er bedre enn man kan forvente.

Målscoreren mot Malta, Kyle Casciaro, kommer i likhet med de fleste andre landslagsspillerne fra landet desidert beste klubb, Lincoln Red. Klubben har vunnet Gibraltar Premier Division 12 sesonger på rad, og det begynner å bli noen år siden forrige serietap. Det skal legges til at det gjerne ikke er mer enn seks til åtte lag i ligaen.

HB Torshavn er klar for Champions League-kvalik etter å ha vunnet den færøyske ligaen Effodeildin i 2013. Laget ligger på andreplass 15 kamper ut i årets sesong.

Klubben har spilt kvalifisering til Europa League og Champions League en rekke ganger de siste 20 årene, men har aldri kommet lenger enn andre runde. Har som regel gjort det brukbart på hjemmebane, men elendig borte.

Kveldens kamp mot Torshavn er den første som involverer en gibraltisk klubb i Europa, så det er ikke lett å vite hva slags nivå laget er på. Landslagets resultater tyder på at det kan være høyere enn man skulle forvente.

Et forhold som taler i hjemmelaget disfavør, er at den gibraltiske sesongen ble ferdigspilt i slutten av mai, mens Torshavn akkurat har tatt sommerpause i den hjemlige ligaen.

Det er imidlertid meget stor entusiasme rundt Gibraltars landslag og Lincoln om dagen, og vi tror spillerne kommer til å gi alt mot en miniputt av en motstander som ikke har mye å vise til på bortebane i Europa-sammenheng.

Vi synes 2,90 i odds på hjemmeseier er et spennende forsøk på en vrien dag for oss oddsspillere.

Vær obs på at objektet ikke kan spilles som singel, men må kombineres med et annet objekt.

Flotte premier i VM-quizen
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus