Belgias angripere har fått lite spillerom i de to første kampene, men betingelsene blir nok langt bedre mot et svakt Sør-Korea som må satse offensivt.
Belgias angripere har fått lite spillerom i de to første kampene, men betingelsene blir nok langt bedre mot et svakt Sør-Korea som må satse offensivt. Foto: Laurent Dubrule (Reuters)

Dette kan bli stygt for Sør-Korea

Alle mann i angrep kan bli mange baklengsmål mot Belgia.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:

V65 Øvrevoll: Ny storutbetaling på gang?
VM-tips 1: Müller og Dempsey scorer?
VM-tips 2: Ghana testes til strålende odds
VM-tips 3: Hvem hadde tro på Algerie?
V4 Lindesberg: Walmann-stallen dominerer
Lunsj-V5 Bjerke: Lerum byr på nye sjokkobjekter

Vi er kommet til siste dag i VMs grunnspill, og i dag er det gruppe G og H som skal avgjøres. I tillegg til USA – Tyskland, Portugal – Ghana, Algerie – Russland og Sør-Korea – Belgia finnes det dueller fra Wimbledon og matcher fra norsk, svensk og finsk fotball på oddsmenyen.

Dagens VM-tips 3

Sør-Korea – Belgia B


Forutsetningene før siste runde i gruppe H er som følger: Belgia har seks poeng og er sikret sluttspillplass. Lager ender på førsteplass med uavgjort mot Sør-Korea. Skulle det bli tap, vil Algerie gå forbi med seier over Russland.

Algerie står med tre poeng og klarer seg trolig med uavgjort. Fire poeng holder imidlertid ikke dersom Sør-Korea skulle slå til med en storseier over Belgia.

Russland må vinne for å ha håp om å gå videre. Men landet er også avhengig av å holde Sør-Korea bak seg på målforskjell dersom sistnevnte skulle vinne over Belgia. Russland har ett minusmål, mens Sør-Korea har to minus.

Sør-Korea må også vinne for å ha mulighet til å nå sluttspillet. Er samtidig avhengig av at Algerie ikke vinner over Russland. I tillegg må målforskjellen bli bedre enn det Algerie eller Russland ender på dersom to av disse tre lagene skulle få fire poeng.

Sør-Korea har altså et meget vanskelig utgangspunkt før kveldens kamp, og alle mann i angrep er den eneste muligheten for å ta igjen Algerie eller eventuelt Russland på målforskjellen.

Det er senario som kommer til å passe bra for Belgias angrepsrekke. For selv om det er blitt seks poeng så langt, har det ikke gnistret av belgierne. Så langt har man møtt lag som har satset på å krige og forsvare seg til poeng, og stjernespissen Romelu Lukaku er blitt pakket meget godt inn. Heller ikke Eden Hazard har fått vist seg fra sin beste side.

Sør-Korea viste store defensive svakheter i 2-4-tapet for Algerie, og hvis laget går offensivt til verks i dag, vil Belgias angrepsspillere få helt andre rom å boltre seg i enn hva som har vært tilfellet så langt. Lukaku er et monster når han kommer rettvendt og får brukt farten, og dette kan være kampen det løsner for Chelsea-spissen dersom han spiller fra start.

Landslagssjef Marc Wilmots har varslet at han gjør noen endringer på laget. Axel Witsel og Toby Alderweireld er to av spillerne som kan bli hvilt. Belgia er imidlertid ikke sikret førsteplassen i gruppen, og Wimots passer seg nok for å gjøre så store forandringer at man kan risikere å møte Tyskland i åttedelsfinalen.

Det kan fort rakne helt for Sør-Korea i denne kampen, og vi setter pengene på Belgia-seier til 1,70 i odds selv om det er sørkoreanerne som trenger poengene mest.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus