*Nettavisen* Sportspill.

Dette kan sørge for norsk VM-fiasko

FYSISKE: Norges motstander Montenegro er av det svært fysiske slaget. Her er Nora Mørk i kamp med Romania. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Montenegros fysiske spillestil kan bli Norges bane.

16.12.15 13:52

Det er et rikelig utvalg på onsdagens langoddsprogram. Cupkamper spilles over hele Europa, samt flere kamper i håndball-VM - som Norge mot Montenegro.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Vinneren her møter Everton
Oddstips 2: Oppturen fortsetter for Adama Diomande
Oddslangskudd
: Marco Reus er skadet igjen
Tippekupongen: Jackpot og 3 mill. i bonuspotten

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper

V4: Nytt snadder til lunsj

Dagens håndball-langskudd, innleveringsfrist klokken 20.25.
Norge - Montenegro, B 2,90.

Norge kommer til denne kampen som enorme favoritter, og med rette for så vidt. Hos Norsk Tipping er de nok unormalt store favoritter, fordi veldig mange nordmenn backer Norge uansett.

Nora Mørk og gjengen reiste seg mesterlig etter åpningstapet for Russland, og har vunnet de fem påfølgende kampene i mesterskapet. I åttendelsfinalen på søndag ble det 22-28-seier over Tyskland, en seier som aldri var virkelig truet.

Det som kan true Norge, er imidlertid Montenegros beryktede og fysiske spillestil, som har fått svært mye oppmerksomhet i forkant av oppgjøret. Selv om det har blitt hevdet at dommerne legger mer vekt på det enn tidligere, er sjansen der for at dette blir en skikkelig knokkelkamp.

Norge er ikke kjent for å miste fokus av slike ting og krigeren Ida Alstad vil også tilføre mye i en slik kamp. Hun er ny i VM-troppen.

Montenegro slo Angola greit med ti mål i åttendelsfinalen, og var aldri truet. De kunne og burde vunnet med mer. Montenegro er en av de store favorittene i dette mesterskapet, og har slått for eksempel Ungarn (32-15!) og Danmark (23-21) så langt i mesterskapet.

Vi tror dette blir en svært jevn kamp mellom to solide lag. Norge er fortjent favoritt, men etter vår mening ikke så stor som oddsen tilsier.

Siden man får hele 2,9 ganger pengene på Montenegro-seier i det som er dømt til å bli en tett affære, blir det vårt soleklare valg fra denne kampen - selv om det smerter oss å spille mot hjertet. Det er altså i første rad oddsen som avgjør hva vi spiller på i dette langskuddet.

Klikk her for å levere dagens håndball-langskudd!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag