Foto: PA Photos/Scanpix

Dinamo Zagreb med tre strake

Dinamo Zagreb har gode muligheter til å kvalifisere seg for tredje år på rad til Champions League. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Tippetips:Chelsea holder fortet
V75 Bjerke:Jakten på 27 millioner kroner
Eksperten:Vinn med Nettavisens andelslag

langoddsen i dag finner vi blant annet Champions League kvalik, NM for menn, norsk 3.divisjon, svensk, dansk og brasilansk Cup, finsk Veikkausliiga og islandsk 1.divisjon.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
98.Steaua Bucuresti - Legia Warszawa 0-1 H 2.65
Med 2-0 å gå på etter bortemøte med Dinamo Tbilisi kunne Steaua tillate seg en rolig dag jobben i returmøtet som endte 1-1. Rumenerne er ute etter å kvalifisere seg til CL for første gang på fem år, men kan i det minste skilte med en respektabel innsats i fjorårets EL, hvor de vant gruppen sin og slo ut Ajax i 16.delsfinalen. Tok også en stor skalp med 1-0 seieren over Chelsea på hjemmebane i 8.delsfinalen, men ble eliminert med 1-3 tap på Stamford Bridge.

Legia Warszawa imponerte på ingen måte i det første møtet mot Molde i forrige runde, men takket være ineffektive nordmenn kunne de reise hjem med 1-1 i bagasjen. Returmøtet ble en jevnspilt kamp som endte målløst, og Legia avanserte dermed på bortemålsregelen. Startet serien i Polen med tre strake seiere, men gikk på et overraskende tap i helgen borte mot Ruch Chorzow.

Legia Warszawa eneste opptreden i gruppespillet skjedde i 1995/96. Steaua Bucuresti har spilt på seg europeisk erfaring i de senere årene og skal ha det beste mannskapet. Hjemmelaget vil presse på for å få med seg et godt utgangspunkt og 2.65 på at Legia Warszawa, som burde ha tapt med flere mål mot Molde, reiser hjem med to mål å ta igjen synes spillbart.

Norsk Tipping

Dagens avslag
Rosenborg - Vålerenga H.142

NM for menn. Lagene spilte 0-0 i serien senest på lørdag. Vålerenga var fullt på høyde med RBK i først omgang og skapte de største sjansene, mens trønderne tok over etter hvilen og presset massivt på mot slutten, uten å få uttelling. RBK har helt klart de beste forutsetningene til å avansere, men 1.42 er likevel fryktelig lavt for to lag som spilte uavgjort for fire dager siden.

Dagens spill
86. IK Frej - GAIS

Svenska Cupen. IK Frej rykket for første gang opp til Division 1, som er det tredje høyeste nivået i Sverige, i 2011 og har klart å beholde plassen siden. Satte bestenotering i fjor med en respektabel femteplass, men årets sesong har handlet om å berge plassen. Åpnet serien med fire strake tap og sesongens første seier kom ikke før ni runder var spilt. Har nå vunnet sine to siste og kommet seg opp på sikker plass, men det er kort vei ned til Sandviken under streken. Fire av årets fem seiere er kommet mot de tre lagene på nedrykksplass og med unntak av trepoengeren mot Dalkurd (2.) har ingen av kampene mot lag fra øvre halvdel endt med seier. Har den gamle keeperkjempen Magnus Hedman i stallen, men førtiåringen står så langt bare oppført med en kamp. Kun deltatt i cupen ved tre tidligere anledninger, hvor bestenoteringen er 2-1 seier over GIF i gruppespillet i mars.

GAIS fikk en etterlengtet opptur med 2-1 seieren over Ängelholm sist og tok dermed deres første trepoenger siden juni. Står med 1-2-2 på de fem siste, hvor dobbeltoppgjøret mot GIF endte uavgjort både hjemme og borte, men tapte deretter de to neste, mot Varberg (11.) og Degerfors (4.). Daniel Mendes er hentet inn på lån fra Kalmar i slutten av juli, og brassen har vist gode takter fra starten av med fire mål på tre kamper. Stiller også med målfarlige Andreas Drugge (m) og Joel Johansson (a), som er oppført med ni nettkjenninger hver. GAIS spilte i Allsvenskan forrige sesong, men rykket ned som soleklar tabelljumbo etter økonomiske problemer tvang klubben til å gjøre betydelig utskiftninger i stallen. Ser ut til å ha funnet seg til rette i Superettan, hvor de ligger på femteplass med 9-4-6 totalt.

Frej overrasket med å slå GIF Sundsvall i mars, men vi tror ikke de klarer å gjenta suksessen mot et lag fra Superettan nok en gang. Poengene som er plukket i serien kommer fra tabellnaboene på nedre halvdel og svært få er tatt mot de på øvre. GAIS på sin side er trolig ute av årets opprykkskamp, men viser likevel at de vil ligge i toppsjiktet. Divisjonsforksjellen skal være betydelig, og vi tror ikke GAIS kommer til å undervurdere motstanderen etter deres seier mot GIF. 1.85 på at et stødig lag i Superettan slår et som sliter i Division 1 blir løsningen på en vanskelig spilldag.

Spillet må kombineres.

107. NK Dinamo Zagreb - Austria Wien
Champions League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2. De var knyttet spenning til om 1-0 ledelsen til Dinamo Zagreb ville holde før returmøtet mot Sheriff Tiraspol i forrige runde, men de kroatiske mesterne feide all tvil til side og vant 3-0 i Moldova. Kvalifiserte seg til gruppespillet i CL i de to foregående sesongene, men fasiten endte med stygge 0-1-11 totalt, hvor 1-1 kampen mot Dynamo Kiev var det eneste poenget de tok. Har startet årets sesong godt med 4-2-0 og serieledelse.

Med 1-0 sammenlagt over islandske HF kom Austria Wien seg videre uten å overbevise i deres første forsøk på Champions League spill siden 2006. Har fått en grei start på årets sesong med 2-2-1, men ble satt kraftig på plass i 1-5 tapet mot serieleder Salzburg. Deltok i gruppespillet i EL i 2011/12, står ellers med svært få meritter i Europa i nyere tid. Reiser til Zagreb uten Alexander Suttner (m) og Markus Gorgon (f) som må sone karantene.

Kroatene har tross den dårlige poengfangsten i CL spilt på seg erfaring og ikke minst vist at de har kvalitet nok til å komme seg til gruppespillet. De samme kan ikke sies om Austria Wien, som hadde mer enn nok med å ta av seg svake HF i forrige runde. Det er godt mulig at det blir jevnt over to kamper, men vi tror Dinamo Zagreb tar første stikk.

107. NK Dinamo Zagreb - Austria Wien 1.70 3.25 3.95
86. IK Frej - GAIS 3.45 3.20 1.85

Total odds 3.14

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus