Nordmannen Kenneth Høie har voktet buret for Djurgården i samtlige seriekamper denne sesongen.
Nordmannen Kenneth Høie har voktet buret for Djurgården i samtlige seriekamper denne sesongen. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix

Djurgården har tatt kvelden

Djurgården har mistet formen totalt etter at toppscorer Mushweki forsvant og Radetinac ble skadet. Nedrykkstruede Kalmar blir ingen lett bortekamp.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå er det dags for Everton
Oddstips 2: Ranheim jakter playoff
Oddslangskudd: United kan senke Arsenal igjen
Oddstips 3: Ubeseirede Sampdoria til brakodds
Tippetips: Atletico mot Real på herlig tippekupong
V4/V5 Øvrevoll: Søndagsfest med Carlos
V64 Romme: Herlig jackpotomgang med 1,3 mill ekstra
TV-fotball: Supersøndag for alle fotballelskere

Vi har en strålende søndag foran oss på Langoddsen. I England er det duket for to knallkamper når Everton tar imot Liverpool på Goodison og Arsenal tar imot Manchester United på Emirates. I Kristiasund er det fotballfeber når hjemmelaget tar imot Brann til hyperspennende toppkamp i OBOS-ligaen og i i Madrid er det duket for byderby mellom Atletico Madrid og Real Madrid. Ellers er det flust av interessante objekter.

Det ble eller en strålende lørdag for Nettavisens oddstips. Hovedobjektet Blackburn (2,15 i odds) og Stabæk gjorde jobben med stil borte mot Mjøndalen. Det ga to dobbeltreff til hhv 3,55 og 3,33 i odds.

Kalmar - Djurgården H 2,55 (spillestopp kl 14.55)
Det har ikke vært noen bra sesong for Kalmar i Allsvenskan, og fire serierunder før slutt har laget kun fem poeng ned til Falkenberg på kvalikplassen. Men i og med at Falkenberg tapte sin bortekamp mot Ørebro lørdag, har de kun tre kamper igjen å spille.

Det betyr at Kalmar med seier i ettermiddag nesten garantert sikrer fornyet eksistens i Allsvenskan, all den tid da laget får åtte poengs luke ned til Falkenberg med kun tre serierunder igjen. Formen er dog knapt middels (1-2-3 på siste seks), men hjemme på Guldfågeln Arena har laget brukbare 5-3-5 og med mannskapet ser det ikke så verst ut, selv om Rasmus Elm og broder David Elm fortsatt mangler.

Form er det definitivt heller ikke på Djurgården. Etter at toppscorer Mushweki forsvant og midtbanemotor Radetinac ble skadet i sommer, har laget kun vunnet en av de åtte siste kampene (1-2-5) og forlengst forsvunnet ut av tetstriden. Mandag rotet lag vekk en tilsynelatende trygg 2-0 ledelse hjemme mot formsvake Helsingborg (endte 2-2). Har ingenting å spille for lenger, mens hjemmelaget har all motivasjon.

Djurgården er satt til snaue favoritter i denne kampen, men Kalmar har altså motivasjonen og er bra hjemme. 2,55 er flott odds for at Kalmar tar et avgjørende steg bort fra nedrykksstriden og vinner ettermiddagens kamp.

Norrköping - Häcken H 1,52 (spillestopp kl 17.25)
Kun målforskjellen skiller Norrköping fra tabelltopp fire serierunder før slutt og sist søndag tok laget sin sjette strake seier i Allsvenskan. Står med 9-2-2 hjemme på Nya Parken i Norrköping og viser ingen svakhetstegn. Bortsett fra skadede Gentrit Citaku kan trener Janne Andersson mønstre sitt sterkeste mannskap.

dagens motstander Häcken har levert en sesong på det jevne og vært i ingenmannsland på tabellen stort sett hele sesongen. Tar sine fleste poeng hjemme i Göteborg (6-4-3), borte er laget svakere (4-2-7). Står med fire seire på de siste seks, men tre av seirene er kommet mot de tre nederste lagene på tabellen.  Her må laget unnvære suspenderte Jasmin Sudic.

1,52 på at Norrköping tar sin sjuende strake seier og holder liv i gulldrømmen er fin favorittodds og kombineres med seier til Kalmar.

Vi ender da opp med en dobbelodds på 3,88.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus