Roberto Donadoni leverte flotte resultater med Parma forrige sesong, men høsten har vært en eneste stor nedtur for den tidligere Milan-stjernen.
Roberto Donadoni leverte flotte resultater med Parma forrige sesong, men høsten har vært en eneste stor nedtur for den tidligere Milan-stjernen. Foto: AP/ Scanpix

Donadoni har to kamper på seg

Parma er i dyp krise, og trener Roberto Donadoni må skaffe resultater umiddelbart for å beholde jobben.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Bonus på 4.2 mill kan ryke
Oddstips:
  Vant 7-2 på bortebane
V76 Bjerke:
  En troika som nekter å tape
V4/V5 Jägersro:
  Galopp for alle penga

Vi varslet om at det bugnet av gode objekter på tirsdagens oddsprogram, og fire av seks foreslåtte objekter (alle over 2 i odds) gikk inn.

Dessverre røk vi på begge doblene, slik at overskuddet ikke ble så stort som det kunne ha blitt. Spesielt kjedelig var det å se ekspert Kurt Leirvågs hockeydobbel til 4,79 i odds gå i vasken da Linköping hentet inn Luleås 3-1-ledelse helt på tampen av kampen.

Undertegnede fikk inn to av tre anbefalinger i går, regnskapet mitt for 245 ordinære oddstips i 2014 viser en tilbakebetalingsprosent på 104,14.

Onsdag er det nye vinnersjanser, og vi kan blant spille på den engelske ligacupen, Serie A og diverse cupkamper fra europeisk fotball på oddsprogrammet.

Dagens dobbel

Torino - Parma H
Palermo - Chievo HTorino – Parma H 1,70
Etter en sterk seier over Udinese nest sist og tre oppskriftsmessige poeng mot HJK i Europa League forrige midtuke, ble bortekampen mot Lazio i helgen en poengløs nedtur for Torino. Falt ned til 13. plass og har bare scoret seks mål på de første åtte seriekampene.

Omar El Kaddouri er tilbake etter å ha sonet de to siste kampene. Cesare Bovo, Migjen Basha og Alessandro Gazzi befinner seg på skadelista.

Krise i Parma. 1-3-tap hjemme mot Sassuolo betyr at klubben befestet sisteplassen i Serie A. Laget som endte på sjetteplass forrige sesong, har bare tatt tre poeng på i høst og har det mest gavmilde forsvaret i ligaen.

Eneste trøsten må være at laget scorer brukbart med mål. For 12 scoringer er bare to mindre enn det Roma på andreplass har prestert.

Roberto Donadoni er i hardt vær, og oddsen på at den tidligere storspilleren blir den nesten treneren i Serie A til å få sparken, er ikke særlig høy. Fansen har begynt med protester, og etter Sassuolo-tapet uttalte klubbpresident Tommaso Ghirardi at de to neste kampene blir veldig viktig for Donadoni.

Ungdomstrener Hernan Crespo og tidligere Lazio-trener Davide Ballardini er nevnt som to av kandidatene til å ta over dersom Donadoni skulle bli sparket.

Jonathan Biabiany, Gabriel Paletta og Cristobal Jorquera er langtidsskadet, mens Alessandro Lucarelli soner karantene. Massimo Coda, Afriyie Acquah og Paolo De Ceglie betegnes som usikre.

Parma er svekket fra forrige sesong, og spillet så langt i høst har ikke vært bedre enn tabellsituasjonen viser. I tillegg sliter laget med en del fravær, og vi tror klart mest på Torino i kveld.

Palermo – Chievo H 1,85
Palermo vant Serie B suverent forrige sesong og rykket opp til øverste nivå på første forsøk etter nedrykket i 2012.

Tok sesongens første seier mot Cesena nest sist, men hadde lite å stille opp med borte mot Juventus i helgen og tapte med oppskriftsmessige 0-2. Falt ned til 18. plass med seks poeng og 6-13 i målforskjell.

Kantspillerne Michel Morganella og Achraf Lazaar er tilbake for hjemmelaget. Dermed ser det veldig bra ut skademessig.

Chievo ligger på plassen under og har tatt to poeng mindre enn Palermo. Tre av lagets poeng kom utrolig nok borte mot Napoli. Men det er halvannen måned siden, og siden har Chievo sparket treneren og bare tatt ett poeng til.

Den defensive midtbanespilleren Ivan Radovanovic soner karantene, mens Izco og Ruben Botta betegnes som usikre.

Det er kamper som dette Palermo må vinne hvis laget skal holde seg unna bunnstriden denne sesongen, og her tror vi hjemmefordelen avgjør.

Samlet odds for dobbelen: 3,15.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus