Marco Reus (i midten) feirer den viktige scoringen i bortekampen mot Juventus  i det første møtet mellom lagene i åttedelsfinalen i Champions League.
Marco Reus (i midten) feirer den viktige scoringen i bortekampen mot Juventus  i det første møtet mellom lagene i åttedelsfinalen i Champions League. Foto: Giorgio Perottino

Dortmund kan slå alle på hjemmebane

Og i kveld er bare seier godt nok mot Juventus.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel: 
Siste PL-sjanse for Forest
Tippetips:
  Ingen grunn til å tro på City-mirakel
V76 Bjerke: Hamre med ny kanon
V5 Bjerke:Spill med herlige fireåringer

Onsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Champions League, Championship og sluttspillet i SHL.

Dagens oddstips

Borussia Dortmund - Juventus H

Juventus var et hakk bedre enn Dortmund i den åttedelskampen i Italia, og 2-1 gir et nokså riktig bilde av oppgjøret.

Italienerne har vunnet 1-0 i sine siste to seriekamper og leder Serie A suverent. Har imidlertid litt trøbbel i den hjemlige cupen etter at Fiorentina vant 2-1 på bortebane i den første semifinalen. Juventus hadde ikke tapt på 47 hjemmekamper før det.

Dortmund har hatt en trøblete Bundesliga-sesong og lå sist på tabellen etter 19 serierunder. Står med 4-2-0 siden den bunnoteringen og har klatret til tiendeplass. Et fascinerende aspekt ved Dortmunds sesong er at laget har holdt tilnærmet normal standard hele veien i CL til tross for de tidvis elendige resultatene i den hjemlige serien.

I høst ble for eksempel Arsenal slått 2-0 på hjemmebane, og det ble seier i gruppe D.

Hos hjemmelaget er midtbanespilleren Kevin Grosskreutz og forsvareren Lukasz Piszczek ut med skader. Det er i tillegg usikkerhet rundt Matthias Ginter (forsvar) og Nuri Sahin (midtbane). Fraværssituasjonen er uansett langt bedre enn den var på det verste tidligere i sesongen.

Andrea Pirlo, Stefano Sturaro, Kwadwo Asamoah, Martin Caceres og Romulo mangler for Juventus.

Dortmund er et fryktet lag på Signal Iduna Park (tidligere Westfalenstadion), og de fleste fotballinteresserte husker laget fantastiske 2-0-seier over Real Madrid i fjorårets sluttspill. Juventus kommer trolig til å prøve å holde tempoet i kampen lavt og satse på uavgjort. Men det spørs om de italienske serielederne klarer å stå imot presset fra et Dortmund som etter all sannsynlighet går ut i hundre fra start.

H spilles til 2,10 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus