OPP MED HODET: Dortmund-spiller Julian Weigl depper detter uavgjort mot Darmstadt i helgen.
OPP MED HODET: Dortmund-spiller Julian Weigl depper detter uavgjort mot Darmstadt i helgen. Foto: Martin Meissner (Ap)

Dortmund-sjokk ligger i kortene

På søndag venter Bayern München i sesongens kanskje viktigste kamp. Hva betyr da en bortekamp i Hellas?

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1
: Superpatriotisk dobbel til svimlende odds
Oddstips 2: Deila reiser Europa-kjerringa
Oddstips 3: Spanjolene tar Europa League seriøst

TV-kampene: Slik ser du ukens fotballfest på TV

V4 Åmål: Nye godbiter blir servert
V5A Bjerke: Vrient på Bjerke

Det er full rulle i Europa League på langoddsprogrammet. Molde og Rosenborg skal i aksjon, det samme skal Tottenham og Liverpool. Det er også en rekke spennende objekter denne torsdagen.

Nettavisen satser meget friskt denne torsdagen, i håp om de virkelig store gevinstene. I dette langskuddet høyner vi virkelig risikoen.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 21.00.
PAOK Thessaloniki - Borussia Dortmund, H 6,20.

I det siste av dagens tre høyoddsobjekter ser vi til Hellas. PAOK har fantastiske supportere og vil alltid sørge for en enorm ramme rundt denne kampen. Forvent fullt hus og skikkelig feststemning til denne kampen.

Europa League betyr naturligvis en hel del for PAOK, som har et glasstak å bryte gjennom for å igjen nå Champions League. Hjemmekampene i gruppespillet må vinnes for å ha sjanse på avansement, og når storfint besøk som Dortmund kommer på besøk, kan du stole på at det blir liv i laget.

De har vunnet sine tre siste ligakamper og åpnet med 0-0 borte mot Gabala i første gruppespillskamp.

Dimitar Berbatov spiller for øvrig for PAOK i disse dager, og scoret og serverte målgivende i helgens seier. Han blir en nøkkelbrikke og et særdeles kvalitetssterkt holdepunkt i angrepet.

I PAOK: Grekerne har tydeligvis råd til å betale lønna til Dimitar Berbatov, som kom fra Monaco i sommer.

Skal til Bayern
Dortmund fikk en perfekt start i ligaen med fem strake seire, men de to siste har endt med skuffende uavgjortresultater mot Darmstadt og Hoffenheim. Det betyr at de ikke kan tape kampen mot Bayern i helgen - da vil de allerede være syv poeng bak mesterne.

Derfor er kveldens kamp viktig å bare komme gjennom uten å bruke krefter eller få skader. Forvent en stor rotasjon i laget. Åpningskampen mot Krasnodar viste også at dette ikke er den viktigste turneringen for tyskerne, og de vant 2-1 helt i sluttminuttene.

I tillegg bør de greie seg fint med tanke på avansement selv uten poeng her, dette er tross alt den tøffeste kampene de har i gruppespillet. De må ikke på død og liv vinne seks av seks.

Rapportene fra ulike tyske kilder tyder på at spillere som Mats Hummels, Sokratis, Kagawa, Gundogan og Aubameyang får hvile i denne kampen. Man skal ikke se bort ifra at flere nøkkelspillere blir benket. Marco Reus er med til Hellas, men spiller neppe hele kampen.

Hjemmelaget er klart mest motivert til denne kampen og rammen rundt kampen vil være perfekt. En skalp som Dortmunds er alltid attraktiv å ha, og tyskerne virker ikke spesielt motiverte for Europa League. Bortekampen mot Bayern til helgen gjør neppe noe for å bedre på akkurat det.

Vi tror heltente grekere straffer noe ufokuserte tyskere og oddsen på 6,20 er rett og slett rålekker!

PS! Hvis du vil minske risikoen noe, er det mulig å spille dobbelsjanse HU til 2,43 i odds hos Norsk Tipping. Sjekk ut langoddsprogrammet for å sette opp egen kupong.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus