Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix

Dramatikk i siste runde

Vi ser nærmere på siste runde av Tippeligaen 2012.

Kommersielt

Søndag spilles den siste runden av Tippeligaen 2012, og det er først og fremst bunnstriden som er spennende. I toppen er mye avgjort, men alle ønsker som kjent å avslutte med stil og det blir ingen enkle kamper i den siste runden.

I denne artikkelen ser vi på forutsetningene til alle lagene, og underveis ser vi på oddsen Norsk Tipping har satt på sluttrunden. Nederst i artikkelen kommer vi med vårt bud på hvordan sluttrunden ender.

Spill på siste runde i Tippeligaen på langoddsen her og nå

For ordens skyld: Vinner av Tippeligaen (Molde) får kvalifisering til Champions League, mens lag nummer 2 og 3 får kvalifisering til Europa League. De to nederste lagene rykker direkte ned til Adeccoligaen, mens laget på 14. plass spiller nedrykkskvalik over to kamper hjemme/borte mot play-off vinner i Adeccoligaen (Bodø/Glimt eller Ull-Kisa, som møtes tidlig på lørdag).

Fredrikstad - Molde
Fredrikstad ligger på direkte nedrykk, med 30 poeng. De berger plassen eller sikrer nedrykkskvalifisering ved å ta igjen enten Sogndal (31 poeng), Sandnes Ulf (32 poeng) eller Hønefoss (32 poeng). Med tap rykker Fredrikstad ned. Med uavgjort kan Fredrikstad komme a poeng med Sogndal dersom Sogndal taper, men med 5 mål svakere målforskjell enn Sogndal før helgens runde vil Fredrikstad trolig rykke ned også dersom de tar ett poeng mot Molde. Fredrikstad må slå Molde for å ha noen sjanse.

Molde er allerede vinner av Tippeligaen 2012 og forsvarte gullet fra forrige sesong. Molde får igjen sjansen til å kvalifisere seg til Champions League. Manager Solskjær har lovet toppet lag og full innsats mot Fredrikstad.

Odds på kampen:

108. Fredrikstad - Molde 1,95 - 3,45 - 3,05

Her kan du spille på denne kampen

Hønefoss BK - Rosenborg
Hønefoss er blitt trukket ett poeng for bruk av en spiller uten gyldig arbeidstillatelse (keeper Steve Clark) og ligger på 12. plass med 32 poeng. Med tap søndag kan Hønefoss bli hentet inn av både Fredrikstad, Sandnes Ulf og Sogndal, noe som vil bety direkte nedrykk. Uavgjort vil nesten garantert gjøre at Hønefoss ikke rykker direkte ned, for de har seks mål bedre målforskjell enn Fredrikstad, som maksimalt kommer opp i 33 poeng. Men med uavgjort risikerer Hønefoss å måtte spille nedrykkskvalik. Med seier sikrer Hønefoss plassen.

Etter at dette ble skrevet har Hønefoss anket poengtrekket og det førte frem. Dermed får de bare en bot og blir stående på 33 poeng, og med mye bedre forutsetninger til i holde plassen.

Rosenborg ligger på 3. plass med 52 poeng. De har tapt sine tre siste kamper, men kan i praksis ikke bli hentet inn av Tromsø grunnet mye bedre målforskjell. Med tap eller uavgjort blir Rosenborg nummer 3 og får Europa League-kvalik. Med seier kan de bli nummer 2, dersom Strømsgodset taper.

Odds på kampen:

109. Hønefoss BK - Rosenborg 2,60 - 3,30 - 2,25

Her kan du spille på denne kampen

Lillestrøm - Haugesund
Lillestrøm ligger på 9. plass med 38 poeng. Lillestrøm ender mellom 7. og 11. plass avhengig av dagens resultater. Skal de bli nummer 7, må de slå Haugesund med fire mål eller mer.

Haugesund er nummer 7 med 41 poeng. Med seier kan de passere Brann på tabellen og bli nummer 6, med tap kan de bli passert av Vålerenga og med stortap blir de passert av Lillestrøm. Haugesund blir dårligst nummer 9.

Odds på kampen:

110. Lillestrøm - Haugesund 1,75 - 3,35 - 3,85

Her kan du spille på denne kampen

Sogndal - Brann
Sogndal ligger utsatt til på 14. plass, med sine 31 poeng. Med tap i dag risikerer de direkte nedrykk, dersom Fredrikstad vinner. Med uavgjort det samme, men uavgjort åpner for sjansen til å passere Sandnes Ulf på bedre målforskjell dersom Sandnes Ulf taper. Sogndal er nødt til å vinne i dag for å være sikre. Med seier kan de passere Sandnes Ulf, men bare dersom Sandnes Ulf tar maksimalt ett poeng. Med en klar seier kan Sogndal også passere Hønefoss, dersom Hønefoss tar maksimalt ett poeng.

Brann ligger på 6. plass med 42 poeng. De blir nummer 6, 7 eller 8. Spørsmålet mange odds-spillere og andre stiller seg, er om Brann egentlig ønsker å bidra til å sende saft-naboen inne i fjorden ned til Adeccoligaen.

Odds på kampen:

111. Sogndal - Brann 1,65 - 3,65 - 3,95

Her kan du spille på denne kampen

Strømsgodset - Stabæk
Godset ligger på 2. plass med 55 poeng og kan ikke klatre. Med uavgjort eller seier blir de nummer 2, mens de med tap kan bli passert av Rosenborg på målforskjell. Uansett er Godset sikret kvalifiseringsspill til Europa League neste sesong.

Stabæk ligger på en klar sisteplass med 17 poeng og spiller i Adeccoligaen neste år.

Odds på kampen:

112. Strømsgodset - Stabæk 1,15 - 6,40 - 9,50

Her kan du spille på denne kampen

Tromsø - Odd
Tromsø ligger på 4. plass med 49 poeng. Grunnet svakere målforskjell enn Rosenborg tre poeng over, men bedre målforskjell enn Viking tre poeng bak, tyder alt på at Tromsø blir nummer 4 uansett utfall av dagens kamper.

Odd er trukket ett poeng av forbundet og ligger på 10. plass med 36 poeng. Odd blir nummer 9, 10 eller 11. De kan med et stortap og samtidig en storseier til Hønefoss blir nummer 12, men det skiller fem mål før dagens runde.

Odds på kampen:

113. Tromsø - Odd 1,50 - 3,75 - 5,00

Her kan du spille på denne kampen

Viking - Vålerenga
Viking ligger på 5. plass med 46 poeng. De kan i realiteten ikke klatre, da de har ti måls svakere målforskjell enn Tromsø tre poeng over. Viking blir nummer 5 i årets Tippeliga, selv om de skulle tape for Vålerenga er det ingen som kan ta dem igjen.

Vålerenga er nummer 8 med 41 poeng. Med seier kan de passere Haugesund og Brann, med uavgjort kan de passere Haugesund og med tap kan de bli tatt igjen av Lillestrøm. Vålerenga blir nummer 6, 7, 8 eller 9.

Odds på kampen:

114. Viking - Vålerenga 1,62 - 3,60 - 4,20

Her kan du spille på denne kampen

Aalesund - Sandnes Ulf
AaFK er nummer 11 med 35 poeng og spiller i Tippeligaen neste sesong også. Med seier kan Rekdals menn klatre opp til 10. plass, til og med 9. plass dersom de henter inn tre mål på Lillestrøm og Lillestrøm taper. AaFK blir nummer 9, 10, 11 eller 12.

Sandnes Ulf ligger utsatt til på 13. plass. De kan tape i Ålesund og holde plassen, men da må Sogndal tape og Fredrikstad maksimalt klare uavgjort. Med tap kan Sandnes Ulf rykke direkte ned, med uavgjort risikerer de nedrykkskvalik dersom Sogndal vinner, mens de med seier berger plassen og kan da også passere Hønefoss. Tippeliga-debutanten Sandnes Ulf blir nummer 12, 13, 14 eller 15.

Odds på kampen:

115. Aalesund - Sandnes Ulf 2,55 - 3,30 - 2,30

Her kan du spille på denne kampen

Allerede i dag kan du spille på kampene i den siste runden av Tippeligaen på langoddsen hos Norsk Tipping. Nedenfor ser du oddsen. Alle kampene utenom Strømsgodset - Stabæk kan spilles som singler.

Vi kommer med våre offisielle oddstips søndag morgen, men markerer her og nå for den oddsen vi synes er mest aktuell i gjeldende langoddsprogam, utfra dagens forutsetninger.

108. Fredrikstad - Molde 1,95 3,45 3,05
109. Hønefoss BK - Rosenborg 2,60 3,30 2,25
110. Lillestrøm - Haugesund 1,75 3,35 3,85
111. Sogndal - Brann 1,65 3,65 3,95
112. Strømsgodset - Stabæk 1,15 6,40 9,50
113. Tromsø - Odd 1,50 3,75 5,00
114. Viking - Vålerenga 1,62 3,60 4,20
115. Aalesund - Sandnes Ulf 2,55 3,30 2,30

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus