NYE LYN-TRENERE: Egil "Drillo" Olsen og Jonas Rygg gratulerer hverandre etter seieren over Førde.
NYE LYN-TRENERE: Egil "Drillo" Olsen og Jonas Rygg gratulerer hverandre etter seieren over Førde. Foto: BillyBonkers

Drillo redder Lyn fra katastrofe

Den tidligere landslagssjefen har fått umiddelbar suksess i sin nye klubb.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips: Jackpot på 900.000 kr
VM-tips 1: Mexico mangler disse to
VM-tips 2:  Lagene ingen hadde tro på
Galopp:
Nettavisens utrolige tipsflyt
V65 Forus:  Kaptein Sabeltann på nytt tokt

Søndag kan vi glede oss til VM-kampene Costa Rica - Hellas og Nederland - Mexico på oddsprogrammet. Men det spilles også en rekker kamper i Oddsen-ligaen.

Dagens oddstips 1

Ålgård - Lyn B


Etter konkursen i 2010 har Lyn jobbet seg sakte, men sikkert tilbake mot toppen av norsk fotball. Var et av topplagene i sin avdeling i Oddsen-ligaen forrige sesong, og troppen er i utgangspunktet ikke noe svakere i år.

Derfor er det overraskende at Oslo-klubben ligger på nedrykksplass når det nærmer seg halvspilt serie. Trener Finn Bredo Olsen har tatt konsekvensen av de svake resultatene og valgte å trekke seg før kampen mot Førde forrige runde.

Han er blitt erstattet av tremannsteam bestående av Egil «Drillo» Olsen spillende trener Jonas Rygg og Viggo Strømme. Drillo var også trener i Lyn på slutten av 80-tallet før han overtok landslaget.

Hvis vi skal dømme etter den første matchen, har trenerbyttet vært en suksess. For selv om det bare ble 1-0-seier, fremstod laget langt mer samspilt og skjerpet enn tidligere i sesongen. Ballen gikk også mer i lengderetning, og det ble skapt en rekke målsjanser.

Det blir interessant å se om Lyn kan fortsette fremgangen og komme seg vekk fra bunnstriden. Et nedrykk til 3. divisjon vil gjøre jobben med å få klubben tilbake til det gode fotballselskap både lang og vanskelig.

Skadesituasjonen er den beste så langt denne sesongen, og kun stopperkjempen Mads Dahm er uaktuell.

Ålgård har også nylig byttet trener etter en svak start på sesongen. Inn er kommet Tommy Bergersen, som hadde en vellykket sesong på Lyns midtbane for 20 år siden. Trenerskiftet har ikke gitt spesielt god effekt poengmessig så langt, for det har bare blitt ett poeng på de siste tre kampene. Ligger dermed sist på tabellen med åtte poeng.

Ålgård har vært best på hjemmebane denne sesongen, men et revitalisert Lyn bør har gode vinnersjanser dersom laget kommer opp på samme nivå som mot Førde.

Lyn-seier til 2,25 i odds blir søndagens første oddstips.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus