Etter tre år i Juventus, har Antonio Conte tatt på seg en enda større treneroppgave.
Etter tre år i Juventus, har Antonio Conte tatt på seg en enda større treneroppgave. Foto: Alberto Pizzoli (Afp)

Drømmedebut for suksesstreneren Conte?

Han var en åpenbaring i Juventus. Nå skal Antonio Conte forvandle Italia til et vinnerlag.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1: 
Tøff oppgave for nye Spania
US Open:  Smasher vi inn enda en outsider?
V4 Tingsryd:  Tunge favoritter til lunsj
Lunsj Bjerke: Toppopbjekter fra Lerum
V65 Øvrevoll:  Smeller det igjen?
Dobbel V5 Klosterskogen:  Åsbjørn i flyten

Det ble dessverre kjempebom på onsdagens tips på Tyskland, men vi gikk likevel i pluss takket være Kei Nishikoris seier over Stanislas Wawrinka i kvartfinalen i US Open til flotte 2,20 i odds.

I dag spilles det en del privatlandskamper i fotball, men det er også hockey og tennis på langoddsmenyen.

Dagens oddstips 2

Italia - Nederland H


Den tidligere toppspilleren Antonio Conte hadde tre strålende sesonger som Juventus-trener, og det var derfor overraskende at han trakk seg fra jobben i midten av juli. Årsaken fikk vi vite en måned senere, da han ble ansatt som ny landslagssjef etter Cesare Prandelli.

Conte har tatt over et Italia som skuffet stort i VM, og 45-åringens oppgave blir å bygge opp et nytt storlag som kan kjempe om gull i Frankrike om to år. Første hinder blir Norge på Ullevaal tirsdag, og kveldens kamp mot Nederland er en tøff generalprøve.

Conte har utelatt navn som Mario Balotelli, Antonio Cassano, Lorenzo Insigne og Alessio Cerci fra troppen, mens forsvarsklippen Giorgio Chiellini har trukket seg grunnet en skade. Det er håp om at han rekker kvalikkampen mot Norge.

Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo, Pablo Daniel Osvaldo og Gabriel Paletta er også ute med skader.

Antatt lagoppstilling: Sirigu - Ranocchia, Bonucci, Astori - Candreva, Marchisio, De Rossi, Parolo, Giaccherini - Zaza, Immobile.

Guus Hiddink sliter også med mange fravær i sitt comeback som nederlandsk landslagssjef. Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Jordy Clasie og Ron Vlaar har alle trukket seg fra troppen.

Nederland åpner EM-kvaliken med bortekamp mot Tsjekkia tirsdag.

Begge lag stiller svekket i dette oppgjøret, men fraværet av Robben er mer alvorlig for Nederland enn det Pirlos skade er for Italia. Hurtigtoget var et angrep alene i Brasil og var hovedgrunnen til at laget vant bronse.

Med van Persie i svak form og Hunteelar og van Vaart ute i tillegg til Robben, lukter det ikke krutt av Nederlands angrepsrekke. Kuyt har sine beste dager bak seg, mens Jeremain Lens kun har scoret 5 mål på 30 kamper for Dynamo Kiev.

Antatt lagoppstilling: Cillessen - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - Wijnaldum, De Jong, Sneijder - Kuyt, Van Persie, Lens.

En åpen kamp, men magefølelsen vår sier at Conte får en god start på karrieren som landslagssjef. 2,30 på H kan testes med moderate innsatser.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus