*Nettavisen* Sportspill.

Duket for fransk målfest

HARD DAG PÅ JOBBEN: Det kan vise seg å bli en hektisk dag for Saint-Étienne målvakt Stephane Ruffier. Foto: Pascal Pavani (Afp)

Alt ligger til rette for en målfest i oppgjøret mellom Saint Etienne og Marseille.

Sportspill øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Helland blir cupfinale-helt
Oddstips 2: Det er godt å være norsk i Tyskland
Oddstips 4: Atalanta er ingen bløff hjemme
Oddslangskudd 1: West Ham kan gjøre det igjen
Oddslangskudd 2: Cup-feber i USA
Dagens tippekupong: X-faktoren Antoine Griezmann

V64: Storstilt jackpotomgang med 1,2 mill ekstra
V4/V5 Jägersro: Ny galoppsuksess på Jägersro?

TV-kampene: Helgens TV-sendte fotball

Tennis: Tennisfinale til nesten fire i odds

Det er mange severdige kamper på dagens langoddsprogram. Store klubber som Inter, Atletico Madrid og Tottenham skal alle i aksjon i dag.

Over 2,5 mål i Saint-Étienne - Marseille + Athletic Bilbao, samlet odds 3,45.

Over 2,5 mål i Saint-Étienne - Marseille, 1,77
St. Etienne har hatt en god poengfangst så langt denne sesongen, og er ett av de gøyeste lagene å se på - mest av alt fordi de er så ustabile. På 13 spilte kamper i franske Ligue 1 denne sesongen har de både scoret 17 og sluppet inn 17 mål. St. Etienne scorer helt klart mest mål på hjemmebane, noe som passer bra for spillet vårt, i og med at Marseille slipper inn flest mål på bortebane.

Merkverdig nok så er det midtstopper og kaptein Loic Perrin som er lagets toppscorer, sammen med spissen Robert Peric, som begge står med tre nettkjenninger denne sesongen. St. Etienne har allerede åtte ulike målscorere denne sesongen.

Saint-Etienne er ett av lagene som har både scoret mest og plukket flest baller ut av eget nett. Det er ikke gode nyheter for et lag som sliter defensivt at både Kevin Theophile-Catherine og Moustapha Sall går glipp av kampen på grunn av skader. I tillegg er det usikkerhet rundt situasjonen til Florentin Pogba og spissen Rober Beric.

Det ser ikke mye bedre ut for dagens bortelag, Marseille. Den tradisjonsrike klubben har ikke levert varene så langt denne sesongen - og befinner seg i skrivende stund på en 13. plass i den franske toppdivisjonen. Marseille har vært dyktige fremover på banen denne sesongen, og har scoret 18 mål på 13 kamper. De har også vært litt dyktigere enn hjemmelaget bakover, men har måttet hente 14 baller ut av eget nett.

I likhet med St. Etienne ligger det mørke skyer rundt Marseilles skadesituasjon. Lass Diarra skal ha fått fri grunnet personlige årsaker, Abou Diaby jobber fortsatt med kampformen, i tillegg til at Marseille mister offensiv kraft med skaden til Romain Alessanrini. I tillegg mangler bortelaget forsvarsspillerne Brice Dja Djédjé og Gael Andonian.

At Marseille er ett av de mestscorende lagene i Ligue 1 kan de takke den belgiske spissen Michy Batshuayi for. Spissen har scoret hele åtte mål på 13 kamper for de hvite, og kan komme til å skape trøbbel for et skaderammet Saint-Etienne forsvar.

Dagens kamphaner har så langt denne sesongen scoret og sluppet inn hele 66 mål på 13 kamper. Med to skaderammede tropper tror vi at over 2,5 mål til 1,77 odds er absolutt godkjent.

Granada - Athletic Bilbao, B 1.95
Hjemmelaget Granada har hatt en grusom innledning på sesongen, og står med 1-4-6 totalt. Jose Ramon Huerta og hans menn har bare scoret elleve mål denne sesongen - og har måttet plukke hele 20 baller ut av eget nett, og står dermed med syv poeng og -9 i målforskjell.

Granada er på en desperat jakt etter poeng, men det er lite sannsynlig at poengene kommer denne helgen. Laget som holder til på Los Carmenes har faktisk fortsatt til gode å vinne på hjemmebane, og med statistikken 0-2-3 er de faktisk La Ligas dårligste hjemmelag. I tillegg har hele elleve av de 20 målene i mot vært på hjemmebane, og de har bare maktet å score fattige fire ganger på eget gress.

Thievy Bifouma, Rene Krhin og Youssef El Arabi er tre av Granadas nøkkelspillere, og de var alle i aksjon for sine respektive landslag den siste uken, og nå er det usikkerhet rundt situasjonen til El Arabi, som skal være tvilsom til oppgjøret.

Athletic Bilbao har hatt en brukbar start på sesongen, og befinner seg i skrivende stund på 8. plass i den spanske toppdivisjonen. Baskerne har plukket med seg 17 poeng så langt, og står med 5-2-4 så langt. Bilbao har vist seg å være ett svært godt lag på hjemmebane, men de har ikke klart å finne den samme flyten på bortebane. 1-2-2 er ikke mye å skrive hjem om - men i kampen mot Granada har de en alle tiders mulighet til å forbedre statistikken.

Baskerne har ikke store problemer på skadefronten, og med Ander Iturraspe og Mikel Rico på vei tilbake til kampform ser det bedre ut enn på lenge for Ernesto Valverde og hans menn. Men det er ett skår i gleden at Iker Muniain og Ibai Gomez fortsatt blir å finne på sidelinjen på grunn av skader.

Selv om baskerne ikke har den beste bortestatistikken å vise til, har de en ypperlig sjanse til å forbedre den mot La Ligas dårligste hjemmelag. Med en odds på 1,95 tror vi Valverde & co gjør jobben mot et Granada i fritt fall.

Det gir en samlet odds på småpene 3,45 - på to veldig sannsynlige utfall.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.