Duket for jevn gullduell

Elleve poeng skilte Molde og Rosenborg i fjor. I år tror oddssetterne det blir jevnere enn som så.

Kommersielt

Nettavisen Sportspill er et kommersielt samarbeid mellom Nettavisen og Norsk Tipping.

Molde og Rosenborg blir de to lagene som kjemper om gullet. I alle fall om vi skal tro Norsk Tippings oddssetter, Ole Jonny Sundt.

- Folket har med spillene sine vist at de har troen på Molde, og vi deler den. De kan stille to meget gode lag, så god bredde har de, melder han.

To ganger pengene er brukbar odds på en så stor favoritt, mener Sundt. Rosenborg står til 2,50 i odds. Kampen om tredjeplassen står ifølge Sundt mellom Odd, Strømsgodset og Vålerenga, som alle vurderes til 12,00 i odds til å ta seriegullet.

Odd gir godt betalt
Han sier at det er så langt opp til toppduoen at det ville vært en stor overraskelse om noen andre skulle ta gullet. Derfor får man så godt betalt ved å sette penger på for eksempel Odd.

- Vi velger å ta et standpunkt og si at det er veldig stor forskjell mellom Molde/Rosenborg og alle de andre, sier han.

Tradisjonelt sett vil lagene som blir ribbet for spillere, som Stabæk og Start, sammen med de nyopprykkede lagene som kjemper i nedrykkssumpen. 

- Derfor er det Stabæk, Start og de nyopprykkede lagene som har fått over 100 i odds på å ta seriegullet, sier Sundt. Han har vurdert Mjøndalen som verst stilt og man får hele 250 ganger pengene om de vinner seriegullet.

Her kan du spille på hvem som blir årets vinner av Tippeligaen.

Jevnt om toppscorertittelen
Sundt tror Odds Olivier Occean blir toppscorer. Om han er i form, spiller han samtlige kamper, melder han.

- Han er så god i boksen og Odds spillestil passer ham perfekt, sier han om vurderingen.

Ola Kamara og Pål Andre Helland er vurdert til henholdsvis andre og tredjeplass. Helland har scoret en del mål i vinter og får derfor tillit av oddssetteren.

- Men det blir veldig jevnt i kampen om toppscorerprisen. Svært sjelden er det favoritten som vinner, sier han. 

Fjorårets toppscorer Vidar Örn Kjartansson stod til 15 i odds før forrige sesong. Hele åtte spillere var vurdert bedre, og Sundt utelukker ikke at en liknende overraskelse kan skje i år.

- Zdenek Ondrasek kan være et slikt navn i år. Om han kommer seg tilbake til 2012-nivå, kan han absolutt score mye mål, melder han.

Her kan du spille om hvem som blir årets toppscorer i Tippeligaen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus