*Nettavisen* Sportspill.

Edin Dzeko senker Irland

FORMSPILLER: Edin Dzeko har banket inn mål for Roma og Bosnia-Hercegovina. Foto: Filippo Monteforte (Afp)

Irland slipper inn få mål for tiden. Det kommer formspilleren Edin Dzeko til å endre på i dagens play-off kamp.

13.11.15 09:34

Det er duket for en rekke spennende oppgjør på fredagens langoddsprogram. Bosnia spiller mot Irland i EM-kvalifisering, mens Frankrike - Tyskland, Spania - England og Belgia - Italia er blant privatlandskampene. I tillegg spilles den utsatte kampen mellom Argentina og Brasil, samt en rekke hockeykamper rundt om.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 2:
England taper til slutt
Oddstips 3:
Argentina taper for Brasil
Oddstips 4:
MODO og Skrøder får ny tillit
Oddslangskudd:
Wales senker et desillusjonert Nederland

Eurojackpot: Vinn 296 mill. på fredag den 13.

Skal vi danse: Holder du med Adelen eller Staysman?
TV-kampene:
Slik ser du Norges skjebnekamper på TV

V65 Solvalla: Ny strålende V65-omgang

Dagens singel 1, innleveringsfrist klokken 20.40
Bosnia-Hercegovina - Irland, H 1,90.

Mehmed Bazdarevic er mannen som har oppgaven å lede Bosnia til EM i Frankrike i 2016. Bosnia endte på 3. plass i gruppe B, med 17 poeng på ti kamper. Bazdarevics menn har vært gode i motstanderens 16-meter, men ikke like dyktige i sin egen.

Bosnia har scoret 17 mål gjennom kvalifiseringen, seks mer enn laget foran seg, Wales. Men de har også sluppet inn hele 12, seks mer enn Wales. Bosnia kan også komme til å dra nytte av hjemmefordelen, og med en hjemmestatistikk på 3-1-1 er bosnierne vanskelige å slå på Bilino Polje.

Bosnia viste gode takter i fjoårets fotball-VM i Brasil, og med spillere som Asmir Begovic, Senad Lulic, Miralem Pjanic og Edin Dzeko er det kanskje ikke så rart. Bosnia har flere spillere som spiller sin klubbfotball i toppklubber rundt om i Europa, og flere av spillerne tar med seg god form inn til play-off kampene, spesielt Pjanic og Dzeko som har vært i "on fire" for Roma.

Edin Dzeko er uten tvil mannen Irland må holde ett ekstra godt øye med. Superspissen står med syv mål på syv kamper for Bosnia i kvalifiseringen. Dzeko har fått mesteparten av æren for Bosnias 3. plass i gruppen, men man skal også nevne at Senad Lulic og Miralem Pjanic har servert ni målgivende pasninger gjennom gruppespillet.

Bosnia kan også glede seg over at alle nøkkelspillerne ikke bare er skadefrie, men i god form til dagens oppgjør. Når manager Bazdarevic skulle ta ut sin tropp, var det ingen store skadeproblemer som kunne ødelegge nattesøvnen.

Skadeproblemer for Irland
Det er ikke like rosenrødt på skadefronten for Irland og manager Martin O'Neill. Shane Long har ikke vært i aksjon siden Irland tapte mot Polen i oktober, og Southampton-manager Ronald Koeman bekreftet i forkant av kampen mot Sunderland at Long ikke var klar for å spille kamp helt enda. O'Neills førstevalg på keeperplassen, Shay Given er også ute med en kne-skade, i tillegg til at John O'Shea er suspendert til den første av to kamper mot Bosnia.

På tross av skadesituasjonen og usikkerheten rundt Shane Long, kan Irland ta med seg selvtillit fra gruppespillet inn mot play-off kampene. Irland tok 3. plassen i gruppen, med fjorårets verdensmester Tyskland som gruppevinner, og Polen som gruppe D's nest beste.

Irland scoret hele 19 mål gjennom kvalifiseringen, og kunne også glede seg over å bare plukke syv baller ut av eget nett. Irene gikk også gjennom gruppespillet uten å tape på hjemmebane, men hadde en noe mer middelmådig bortestatistikk med 2-1-2.

Mens Irland må passe på Edin Dzeko, er Robbie Keane mannen Asmir Begovic skal stenge buret for. Veteranen er Irlands toppscorer gjennom kvalifiseringen, med fem mål på ni kamper.

I tillegg var Shane Long, Jonathan Walters, James McClean og Aiden McGeady alle viktige bidragsytere på målfronten, og Martin O'Neill og assistent Roy Keane håper nok at guttene hans skal fortsette å levere varene på siste tredjedel av banen.

Med tanke på Irlands skadesituasjon og Bosnias formspillere råder det liten tvil om at hjemmelaget Bosnia er favoritt. 1.90 i odds på Bosnia er absolutt bra nok, og vi tror toppscorer Edin Dzeko kommer til å gjøre fredagskvelden lang for irene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.