*Nettavisen* Sportspill.

EM-dobbel til 2,84 i odds

Evertons Steven Naismith har vært frisk i Premier League i høst og er en av Skottlands nøkkelspillere i EM-kvalifiseringen. Foto: Jonathan Brady

Sjekk hvilke land som skal gi oss oddskroner lørdag.

11.10.14 10:14

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips:
Argentina vinner superkampen
Oddstips 2:
Flott mulighet for Portsmouth
Tippetips:
12 engelske kamper kan gi 2,2 mill.
V75 Bergen:
Store penger på gang

Norge scoret ett mål for mye til at fredagens dobbel skulle gå inn, men Island reddet kvelden og sørget for at vi likevel gikk med overskudd.

På lørdagens langoddsprogram kan vi blant annet spille på diverse EM-kvalikkamper og privatmatcher. Men det er også Oddsen-ligaen, League One, League Two, Get-ligaen og SHL på menyen.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Skottland - Georgia H
Romania - Ungarn H


HTML EMBED


Skottland – Georgia H 1,67
Skottland var ubeseiret på seks kamper før det ble 1-2-tap borte for verdensmester Tyskland i åpningskampen i EM-kvalikgruppe D. Hadde ett poeng i lomma i fire minutter fra Ikechi Anya utliknet midtveis i andre omgang til Thomas Müller scoret sitt andre for dagen i det 70. minutt. Tyskland var klart best i første omgang, men skottene hevet seg flere hakk etter hvilen og skapte flere gode målsjanser.

Tyskland er selvsagt stor favoritt i gruppen, og det er ventet at Skottland, Polen og Irland gjør opp om andreplassen.

Charlie Mulgrev pådro seg to gule kort i sluttminuttene mot Tyskland og soner i dag. Reservekeeper Allan McGregor er ute med skade, ellers ser det veldig bra ut for landslagssjef Gordon Strachan.

Georgia var godt organisert i åpningskampen hjemme mot Irland, men manglet kreativitet og kvalitet fremover på banen. Kampen så til å ebbe ut med 1-1, men Evertons formspiller Aiden McGeady scoret et flott mål i sluttminuttene, sitt andre for dagen, og sørget for en tung start på kvaliken for Georgia.

Landet endte nest sist i sin VM-kvalikgruppe og tok bare fem poeng på åtte matcher. Kun ett av poengene ble tatt på bortebane (målforskjell 2-8).

Nasjonen ledes av Temur Ketsbaia, som er godt kjent med britisk fotball etter å ha spilt for Newcastle, Wolverhampton og Dundee rundt årtusenskiftet.

Han må klare seg uten Empoli-spissen Levan Mchedlidze og har også noen andre skadebekymringer.

Skottland leverte en god avslutning på VM-kvaliken og viste lovende takter mot Tyskland. Vi tror på seier mot et meget begrenset Georgia som i praksis meldte seg ut av kampen om andreplassen med tapet for Irland.

H spilles til 1,67 i odds i denne dobbelen.

Romania – Ungarn H 1,70 (oddsen er blitt satt ned 1,80)
Romania fikk en pangstart på kvaliken med 1-0-seier borte mot Hellas. Fikk en spiller utvist åtte minutter ut i andre omgang, men klarte å holde nullen til tross for et visst press fra hjemmelagets side på tampen av oppgjøret.

Gruppe F består ellers av middelmådige nasjoner som Finland, Nord-Irland, Ungarn og Færøyene, så Romania vil allerede ha et par tær i EM-sluttspillet dersom det skulle bli seier i dag.

Ettersom dette er en åpne pulje, har Ungarn i utgangspunktet en gyllen mulighet til å ta seg til Frankrike. 1-2 hjemme mot Nord-Irland, et lag som ikke hadde vunnet på bortebane på fire år, var imidlertid et kraftig slag i trynet. Ekstra demotiverende må det ha vært å tape kampen etter å ha tatt ledelsen kun et kvarter før slutt.

Tapet førte til at Attila Pinter ble sparket som landslagssjef, og Pal Dardal leder laget i dag.

Den nåværende generasjonen med ungarske landslagsspillere er en av de svakeste landet har sett. Kun tre spillere - Zoltan Stieber (Hamburg), Adam Szalai (Hoffenheim) og Balazs Dzsudzsak (Dinamo Moskva) spiller i en av de ti høyest rangerte europeiske ligaene.

Vilmos Vanczak og Adam Pinter er ute med skader.

Naborivalene møttes også i VM-kvalifiseringen. Da vant Romania 3-0 hjemme (for et år siden), mens det ble 2-2 i Ungarn.

Romania er på papiret best av disse to og har fordel av hjemmebane. H anbefales!

Samlet odds for dobbelen: 2,84.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.