Foto: Getty Images/All over Press

EM-finale i 120

Vi klarer ikke å skille lagene i EM-finalen og ser fram til lang kveld i Kiev der vi tror på ekstraomganger. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå må det være dags for Trelleborg

Tippetips: Klasseforskjell på tippekupongen

V64 Forus: Hamre må være statist

Søndagens langoddsprogram består av 61 spilleobjekter der drømmefinalen i EM mellom Spania og Italia naturligvis er det store høydepunktet. I tillegg er Tour De France-dueller, det er dueller fra EM i friidrett og en del kamper fra norsk 2. og norsk 3. divisjon. For øvrig er det et par kamper fra Sverige og natt til mandag finnes det også noen kamper fra Brasil.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd:
Spania - Italia - Vinner EM
De som har fulgt våre EM-tips har gjort svært gode penger i kvartfinalene og i semifinalene. En tenkt innsats på 100 kroner på hver av de kampene har gitt en tilbakebetalingsprosent på 260 og ble toppet med vårt forslag om å spille Italia mot Tyskland. Finalen synes vi dog er vanskelig å vurdere, men vi har svært god tro på at det blir ekstraomganger. Dette spillet dreier seg om hvem som står igjen som sluttvinner. 1,45 på Spania synes fryktelig lavt, og selv om det var i semiefinalen det virkelig var verdi å spille i Italia, synes vi 2,35 på at det er Italia som går seirende ut av dette Europamesterskapet (etter evt straffespark) er helt klart verd noen kroner som et langskudd.

Randaberg - Vidar
2. divisjon avdeling 3. Tabelljumbo Randaberg tapte helt fortjent 3-4 hjemme mot Egersund sist helg og er fortsatt sist med sine 8 poeng, men det er kun fire poeng opp til sikker plass. Kun ett poeng er hanket inn på de fem siste kampene og hjemmetallene viser 2-0-4. Vidar er på femteplass med sine 19 poeng og således med i opprykkskampen for fullt. Er som vanlig sterkest hjemme i Stavanger (3-1-0), borte er det blitt 2-3-1. Det eneste tapet er kommet borte mot Nest Sotra (1-2). Dette ser jevnt ut, og da lar vi oss friste av oddsen på hjemmelaget. 2,45 på Randaberg-seier ser ut som et spennende langskudd.

Dagens avslag
Herd - Sunndal
Til tross for 3-0-2 på de fem siste seriekampene er herd i føringen i denne jevne avdelingen med sine 25 poeng. Men kommer fra to strake seire med sifrene 5-0 (Surnadal) og 5-1 (Hareid), det er de to bunnlagene. Sliter med en rekke fravær om dagen. Hjemme er det blitt 5-0-1 og sterke 24-2 i målforskjell. To poeng bak Herd ligger Sunndal som har fine 3-1-0 på sine fire siste, men skuffet med kun å klare 3-3 hjemme mot middelhavsfarer Volda sist helg. 4-0-2 er tallene på bortebane. Sterke 7-1-1 på de ni siste seriekampene. Toppoppgjør dette altså og hjemmelaget har fortsatt betydningsfulle fravær. Her vil ingen utfall overraske og 1,40 på hjemmeseier blant søndagens aller dårligste tilbud fra Norsk Tipping.

Dagens spill
Spania - Italia
Spania har ikke imponert like mye i dette EM, som de gjorde under EM i 2008 og i VM 2010, men de er i sin tredje finale på rad. Måtte slite både for å skape sjanser og få fart på ballen mot Portugal i semifinalen, men tok seg fortjent til finale etter ekstraomganger og straffespark. Trener del Bosque overrasket ved å starte med Alvaro Negredo i en 4-5-1 formasjon i den kampen. Og det er sannelig ikke lett å vite hva "bestefar" Bosque finner på søndag.

Etter en strålende kamp mot Tyskland har Italia tatt seg fortjent til finalen. Vi var aldri i tvil om å sette pengene på italiensk seier i semifinalen til glitrende odds, men vi ble vel litt overrasket over hvor gode Italia var i den kampen. Andrea Pirlo gjorde en ny praktmatch og når Italias to rebeller på topp (Cassano og Balotelli) var samstemte er ikke Italia det letteste laget å skubbe seg på.

Det er neppe en feilaktig påstand å si at Spania har vært bedre defensivt enn offensivt i dette mesterskapet, offensivt er det fortsatt mye å gå på og det er nesten ufattelig at del Bosque valgte Negredo i semifinalen, fremfor Torres og Llorente. Spania var ikke bedre enn Italia i den første gruppespillmatchen, selv om de skapte noen flere sjanser.

Italia har bortsett fra den vriene kampen mot Irland (der laget hadde alt å tape), jevnt over imponert i hver eneste kamp hittil. Da kanskje bortsett fra det siste kvarteret mot Kroatia (ble for opptatt av å forsvare sin 1-0 ledelse der). Pirlo, Balotelli og Cassano har vi nevnt ovenfor. Men spillere som De Rossi, Montolivo og stopperparet Barzagli/Bonucci har også vært solide. For ikke å glemme keeper Buffon. Trener Prandelli gjør neppe endringer på sitt lag.

Vi synes denne finalen ser åpen ut på forhånd. Spania er rettmessige favoritter, men her kan man argumentere med alle utfall. To lag som er knallsterke defensivt dette og vi syns det lukter ekstraomganger lang vei. VM-finalen i 2006 mellom Italia og Frankrike gikk til ekstraomganger, det samme gjorde VM-finalen mellom Spania og Nederland i 2010. Italia har allerede spilt tre av fem kamper i dette EM uavgjort etter ordinær tid, inkludert åpningskampen mot Spania. Mens Spania måtte ut i ekstraomganger i semifinalen mot Portugal slik vi spådde i vår forhåndsvurdering.

Vi har satt samtlige spill i kvartfinalen og semifinalen (inkludert to uavgjort etter ordinær tid og Italias seier over Tyskland). 3,00 for at det er like langt etter nitti minutter i Kiev blir vårt valg.

Spilleforslag søndag (spillestopp kl 20:40):
Kamp 48 Spania - Italia
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus