En kjempegod V65-banker

Odins Kjempe lever opp til navnet og vi tror 5-åringen har stoff i seg til å nå eliten. Les våre tips og spill her.

Kommersielt

Klikk her for V65-tips m/løpskommentarer

Her finner du vårt DD-forslag

9 Odins Kjempe vant 6 av 8 løp i sin debutsesong i fjor, men var uheldig da han galopperte som skummel i Derbyfinalen. Det betyr imidliertid at 5-åringen har beholdt sitt beskjedne grunnlag, og dermed møter klart enklere hester i grunnlagsløpene. Årets to første starter har da også endt i flotte seire, og selvom bakspor på sprint aldri er gull kan vi ikke gardere Haakenstad-traveren. Han har både fart og styrke, og vi tør påstå at han vinner V65-4 minst 8 av 10 ganger.

Løpene ellers er langt fra lettløste, og vi føler vi må ty til nok en banker - innfrir denne tror vi veien til utbetalingsluka er stukket.

Den tredje avdelingen er et åpent hoppeløp der vi imidlertid synes 14 Spenda M. Aud har en flott oppgave på papiret. Ungheststjernen vant ti løp og tjente 700.000 i sine to første sesonger i banen. Nå er 5-åringen tilbake hos dyktige Tor Olaf Halle, og hoppa viste fin form i hardt lag på OGP-søndagen. Travet riktignok uplassert, men det var fra et vondt spor mot hoppeeliten. I kveld står hun perfekt inne i grunnlaget, og Høitomt-traveren er styggrask på voltestart - dermed tror vi hun får en fin posisjon direkte. Er Høitomt frekk kan han faktisk forsere Spenda rett til føringen slik hoppa klarte på Leangen fjerdesist. Uansett går hun godt med ryggløp også, og vi synes andrevalget er en spennende løsning i et løp man fort må ha med over halve feltet for å føle seg nogenlunde trygg.

Flott duell i finalen
I V65-6 blir 6 Odin Blesen og Asbjørn Mehla storfavoritter i jakten på den femte strake onsdagsseieren - noe for rekordbøkene! Vi tror dog Blesen får hard kamp av en annen Moe Odin-sønn i flott fremgang. 4 Krageboen tilhørte de beste i årgangen tidlig i fjorårssesongen før problemer oppsto. Nå har 4-åringen gjort to starter i regi dyktige Trond Søhoel Jensen, og sist var hingsten meget tapper til annen bak rågode Järvsöviking. I kveld er teten innen rekkevidde, og vi tror kun Odin Blesen er i stand til å ta ned vår favoritt. Det er god verdi i Krageboen i kveld - både i V65 og Dagens Dobbel-spillet.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 110, 440 og 1.210 kroner.

Om Odins Kjempe og Spenda M. Aud innfrir ser du på Nrk2 kl. 21.00