*Nettavisen* Sportspill.

Endelig er Leeds på vei opp

I FORM: Leeds har levert svært oppløftende resultater i det siste. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Leeds har funnet veien til vinnersporet, og er stinne av selvtillit før ligaleder Derby kommer på besøk.

29.12.15 10:31

Det er mange spennende objekter å velge i fra tirsdagens langoddsprogram. Utfor for herrer kjøres i Italia, slalåm for kvinner i Østerrike og hoppuken tar av i Oberstdorf. I tillegg spilles en rekke britiske fotballkamper, med Leicester - Manchester City som høydepunktet.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 2:
Nå rakner det for Leicester
Oddstips 3:
Ny manager-effekten løfter Fulham
Hoppuketips:
Forfang leder an norsk hoppeventyr

TV-oversikt: Slik ser du ukens fotballkamper
Skaderapport:
Disse mister ukens Premier League-runde

V5A Bjerke: Aarlie har lunsjbankeren
V65 Forus:
Småfrekk V65-banker
V4 Färjestad:
Mjølnerud utfordrer favoritten

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Leeds United - Derby County, H 3,50.

Hjemmelaget Leeds har virkelig en solid periode bak seg. De har kapret elleve poeng sine siste fem kamper, og spilte 1-1 borte mot Nottingham Forest på søndag. Å si at motstanden har vært svak er heller ikke riktig, og de har vunnet sine to siste kamper hjemme.

Statistikken til Leeds på hjemmebane er merkelig svak. 3-3-5 er tallene og bare åtte ganger har de scoret mål, på totalt elleve kamper. Men, som sagt, de to siste hjemmekampene er vunnet.

Manager Steve Evans kan benytte seg av den samme lagoppstillingen for tredje kamp på rad om han ønsker det, ingen nye fravær forstyrrer. Midtbanespillerne Alex Mowatt og Tom Adeyemi er begge tvilsomme.

Derby på topp
Gjestene topper tabellen i the Championship med fem seire og to uavgjort de siste syv kampene, en enorm statistikk. De har også ikke sluppet inn mål de siste tre kampene.

Men som det så ofte er - spesielt i Championship - all good things come to an end. Når et lag har en så god rekke med resultater, er det ofte mye penger å tjene om man prikker inn det første tapet.

Uansett: Derby er i glitrende slag og bortestatitikken på 6-4-1 er Championships beste. De har bare sluppet inn fem mål på elleve ligakamper, så Leeds har en formidabel oppgave her.

Målvakt Scott Carson og midtbanemannen Craig Bryson er begge tvilsomme. Midtbanetalentet Will Hughes er sammen med forsvarerne Craig Forsythe og Max Lowe langtidsskadde.

Her møtes to lag i strålende form, men Leeds vil føle at de har minst å tape. De har vunnet sine to siste hjemmekamper og har endelig fått selvtillit på hjemmebane, og hjemmeoddsen på 3,50 er spennende nok til å at vi backer den gamle storheten.

Klikk her for å levere denne singelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.