*Nettavisen* Sportspill.

Endelig hjemmeseier for Aalesund

Leke James har vært ute med skade siden april, men kan bli å se i startoppstillingen til Aalesund i dag. Nigerianeren scoret totalt 13 mål for AaF forrige sesong. Foto: Snæland, Alf Vidar/Scanpix

I dag kommer årets første trepoenger på Color Line stadion.

25.05.14 09:31

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips:
Brann trenger en opptur
Elitloppet: 30 mill i V75-potten
Oddstips 2: Ranheim fortsetter seiersmarsjen

Uavgjort i Champions League-finalen etter ordinær tid og seier til Florø og Fyllingen førte til et solid pluss på lørdagens oddstips selv om Godset og Derby sviktet oss.

Søndag er det flere interessante kamper fra Tippeligaen og 1. divisjon på oddsprogrammet.

Dagens spill 1
Aalesund - Sarpsborg 2,30
(spillstopp kl. 15.25)
Aalesund har hatt en meget skuffende sesong og står med kun sju poeng på ni kamper. Kunne fort ha tapt med styggere sifre enn 1-2 borte mot Odd tirsdag, og nest sist ble det 2-2 hjemme mot Sogndal.

Aalesund kan glede seg over at Leke James er med i troppen etter skadeavbrekk. Han har virkelig vært savnet i et lag som bare har scoret ni mål. Angrepskollega Torbjørn Grytten kan også rekke kampen. Christian Myklebust (skadet) Mikael Dyrestam (skadet), Michael Barrantes (VM) ogSakari Mattila (tre gule) er uaktuelle.

Sarpsborg kom fra 1-4 borte mot Godset og 2-3 borte mot Stabæk før det ble 1-1 hjemme mot RBK sist. Ligger på tiendeplass med tolv poeng.

Sarpsborg vant bare én kamp på bortebane forrige sesong og står med 0-1-4 og 5-15 i målforskjell på de første fem på fremmed gress i år.

Joachim Thomassen er eneste fravær for bortelaget.

Aalesund har hatt et meget godt tak på Sarpsborg de siste sesongene og står med full pott og 10-1 målforskjell på de siste fire innbyrdes. Dette er en ypperlig anledning til å ta årets første hjemmeseier.

Oddsen på hjemmeseier er også hyperinteressant. Hadde denne kampen vært spilt i første runde, ville vi trolig fått odds på godt under 2,0 på hjemmeseier – kanskje så lavt som 1,6-1,7. Aalesunds dårlig start gjør at vi i dag kan spille sunnmøringene til 2,30 mot ligaens svakeste bortelag.

Her kan du spille på Aalesund før kl. 15.25 (innsatsen styrer du selv):

HTML EMBED


Dagens langskudd
Alta – Hønefoss 3,60

Alta spilte 0-0 borte mot Tromsdalen i en slapp forestilling forrige runde og tok dermed sitt første poeng på tre kamper. Ble stående på 11. plass med 11 poeng.

Dag Andreas Balto soner karantene, men toppscorer Vegard Braaten (seks mål) er tilbake etter suspensjon. Ingen skader i troppen.

Hønefoss avsluttet sterkt mot kriselaget HamKam sist og vant en fortjent 2-0-seier. Det var Hønefoss’ andre trepoenger for sesongen, men laget ble værende på 14. plass med åtte poeng.

Aleksander Solli er trolig ute for bortelaget, og det er usikkert hvor mye Kristjan Örn Sigurdsson og Øyvind Hoås er i stand til å bidra.

Hønefoss var tippet som et topplag før sesongen, og selv om en del nøkkelspillere forsvant etter nedrykket, har laget fortsatt bra med kvalitet i troppen. Seieren sist kan ha gitt Hønefoss den mentale oppturen som trengs for å komme på et stabilt vinnerspor, og laget har hatt et eksepsjonelt godt tak på Alta i seriesammenheng de siste sesongene.

Vi helgarderer denne på tippekupongen, men 3,60 på B er et interessant langskudd på oddsen.

Her kan du spille på Hønefoss (innsatsen styrer du selv):

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag