Ståle Solbakken fikk en tung start på comebacket i FCK, men har begynt å få sving på mannskapet på tampen av sesongen.
Ståle Solbakken fikk en tung start på comebacket i FCK, men har begynt å få sving på mannskapet på tampen av sesongen. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Endelig jubel for Solbakken

FCK kan redde sesongen med cupfinaleseier i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2:
  Helfrekt spill til 5,25 i odds
V64 Åby:
Fantastisk meny i Göteborg
V5 Bjerke:
Denne dama kan alt
V4 Hagmyren:
Faksen på tur

Dansk cupfinale, Oddsen-ligaen, League One-playoff, Allsvenskan og hockey-VM er noe av det vi kan glede oss over på langoddsen torsdag.

Dagens spill
AaB – FC København B 2,20

Ståle Solbakken har ikke fått FCK opp på godt, gammelt nivå i sin comeback-sesong, og den danske grossisten i seriemesterskap var aldri i nærheten å ta gull i årets utgave av Superligaen. Prestasjonene har imidlertid tatt seg opp i innspurten, og laget kan kapre sølvet med fullklaff i siste serierunde 18. mai.

Men før det skal Solbakkens mannskap spille cupfinale mot årets seriemester Aalborg. Kampen går på FCKs hjemmebane Parken, der hovedstadslaget har hatt et godt tak på kveldens motstander de siste sesongene.

Den offensive midtbanespilleren Youssef Toutouh er uaktuell i kveld, mens Olof Mellberg er usikker. Kris Stadsgaard og toppscorer Igor Vetokele ser ut til å bli klare.

AaB klarte å ta igjen Midtjyllands forsprang i serien og kan juble for sitt første seriegull siden 2008. Feiringen da tittelen ble vunnet i 0-0-kampen mot Vestsjælland forrige runde, var så heftig at Kenneth Emil Petersen skadet seg i tumultene og er ute av cupfinalen.

AaB leverte ingen imponerende forestilling mot Vestsjælland, og laget viste også svakheter i de to siste hjemmekampene, som begge endte med tap.

I tillegg til Petersen er Henrik Dalsgaard og Gili Sørensen uaktuelle. Rasmus Jönsson er usikker.

FCK hjalp AaB med seriegullet gjennom en meget sterk borteseier over Midtjylland i helgen, men vi tror ikke Solbakken & co er like sjenerøse i kveld. FCK er i bedre form enn kveldens motstander og har har vunnet fem av de åtte cupfinalene de har spilt. AaB har ikke vunnet cupen siden 1970 og har gått tapende ut av sine siste sju finaler.

I boksen under kan du spille FCK til 2,20 i odds.


Dagens andre oddstips finner du her.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus