*Nettavisen* Sportspill.

Er det så kjedelig i Sverige?

Sveriges landslagstrener Erik Hamren. Foto: Koen Van Weel (Afp)

Svensk landslagsfotball ligger nede for telling og får berettiget kritikk, men likevel er det bra publikumstall. Lørdag prøver vi oss i Superettan.

30.10.14 14:49

Sportspills meny lørdag:

Oddstips 2:En frekkis fra Melhus
Lørdagskupongen:Ti kamper fra norsk 3. divisjon
Fotball-VM:Nettavisen analyserer og teller ned

V75 Bjerke:Hansen byr på Flåten og Garberg
V75 Bjerke:Lerum byr på dansk dynamitt

Fem dager før fotball-VM starter og med fulle runder i Tippeligaen og 1. divisjon 2. pinsedag, er det alt annet veldig forfriskende langoddsprogram denne lørdagen. En hel haug privatlandskamper står på programmet, men der er det ingen oddser som frister.

I tittelen henspeiler vi på den svenske landslagsfotballen, men i seriespillet slutter folk fortsatt veldig godt om lagene sine. Et lag som Hammarby trekker faktisk over 20 000 tilskuere på sine hjemmekamper, og det i Superettan. Lørdag byr vi på et dobbelforslag og et singelforslag, i tillegg til tippetips til lørdagskupongen.

Assyriska - Sirius B 1,75

Superettan der en tredjedel av sesongen er ferdigspilt og GIF Sundsvall topper med 22 poeng etter 10 spilte serierunder. Nederst ligger Assyriska med skarve 7 poeng, mens Sirius er på 7. plass med 14 poeng.

Hjemmelaget står med fæle 0-1-4 hjemme på Södertälje Fotbollsarena og lørdag er faktisk hele fire spillere utestengt. David Durmaz, Christopher Brandeborn, Jens Jakobsson og Danilo De Souza må alle unnværes.

Nyopprykkde Sirius var regnet som en outsider til toppen i år, men åpnet svakt og spesielt hjemme i Uppsala har det gått trått. 1-1-3 er svake tall på hjemmebane for et lag som har ambisjoner om å kjempe i toppen. Borte er det vesentlig mer sving over sakene (3-1-1). Formen er også på vei nå, og lagt står med sju poeng på sine tre siste kamper. Kun Moses Ogbu savnes i ettermiddag.

1,75 er oddsen på borteseier og det gir selvsagt ingen voldsom tenning, men vi tar den med i vår dobbel.

I spillboksen under kan du levere Nettavisens lørdagsdobbel. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBEDVadmyra - Øystese H 1,65
Så det er over til Hordaland og avdeling 7. Og her det merkverdigheter ute og går. Vadmyra står med meget snodige 0-2-1 hjemme på Vadmyra og råsterke 4-0-1 på reise. Det gir 14 poeng og en foreløpig 5. plass i en jevn avdeling-

Ambisiøse Øystese er ikke like ambisiøse lenger og laget fra Hardangerfjorden ligger på 11. plass og det er altså plassen over nedrykksstreken etter magre sju poeng på de åtte første seriekampene. Borte er det blitt 1-0-3 hittil. Ingen tvil om at Vadmyra skal være best av disse to og nå bør sesongens første trepoenger på hjemmebane være innen rekkevidde.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55)
Vadmyra - Øystese 1,65 4,85 2,65
Assyriska - Sirius 3,45 3,35 1,75


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag