Arjen Robben og Robin van Persie jubler etter en scoring mot Spania. 
Arjen Robben og Robin van Persie jubler etter en scoring mot Spania.  Foto: Tony Gentile (Reuters / NTB scanpix)

Er Nederland gode nok?

Nederland har spilt en fantasiomgang og tre dårlige omganger hittil i VM. I kveld skal de opp mot råsterke Chile i siste gruppespillkamp.

Kommersielt

Sportspills meny mandag
VM-tips 2: I kveld blir det Oscar-fest
VM-tips 3:
Thiller i gruppe A
VM-langskudd:
Australia kan ryste Spania
V64 Halmstad: Carsten byr på et mulig dansk sjokk
V4 Bollnäs: Storfavorittene er borte
Tennis Wimbledon:  Nettavisen vurderer turneringen

Fotball-VM ruller videre og etter nattens fantastiske kamp mellom USA og Portugal, er det starten på den tredje gruppespillrunden som gjelder mandag. Både gruppe A og gruppe B skal endelig avgjøres og først ut er gruppe B der kampene starter kl 18 i kveld. Kl 22 i kveld skal det avgjøres hvilke lag som går videre fra gruppe A.

Dagens VM-tips 1

Nederland - Chile BAll den tid gruppe A-kampene ikke spilles før kl 22, vil verken Nederland eller Chile vite hvem de skal møte i åttendedelsfinalen, men dersom vi forutsetter at Brasil slår Kamerun så vil Nederland med poeng i kveld, slippe å møte Brasil i åttendedelsfinalen all den gruppevinneren i gruppe A (Brasils gruppe) møter toeren i gruppe B (Nederlands gruppe) i åttendedelsfinalen. Men det er ikke avklart hvem gruppevinneren i gruppe B, all den tid dette avgjøres i kampen mellom Mexico og Kroatia senere i kveld. 

Har Nederland imponert?
Det er altså forutsetningene og vi er ikke i tvil om at det er Chile som har imponert oss mest. Nederland ble hausset opp av absolutt alle eksperter etter sin sensasjonelle 5-1 seier mot et desillusjonert Spania, men kampen mot Australia viste oss noe helt annet og Nederland gjorde alt annet enn å imponere i den kampen.

"Vepsene" er gode
Da er det annerledes med Chile som hadde et lite outsiderstempen over seg før mesterskapet. Det er mange land som har imponert i VM og mange som har imponert med en helt ekstrem aggresivitet, men mon tro om ikke "vepsene" fra Chile har jobbet mest.

Imponerte voldsomt i de første 30 minuttene av sin åpningskamp mot Australia (ledet 2-o etter et kvartet, men så våkne Tim Cahill og Australia ga laget kamp til døra. Således var det kanskje ikke så overraskende at Australia også ga Nederland kamp til døra (tap 2-3). I kampen mot Spania var Chile overalt hele tiden og vant til slutt fortjent 2-0.

Uvisse startoppstillinger
I kveld er Robin Van Persie utestengt for Nederland, mens Bruno Martins Indi er skadet. Midtstopper Stefan de Vrij og midtbanemann Jonathan De Guzman har begge et gult kort og hanskes med, så får vi hva trener Louis Van Gaal velger å gjøre med disse.Chile må trolig unnvære midtbanespilleren Charles Aranguiz (lettere skadet), mens Mauricio Isla er usikker. I tillegg har både Arturo Vidal og Eugenio Mena et gult kort som kan gjøre at de får mindre spilletid. Det er altså noe usikkerhet rundt begge lands startellevere i kveld, og Nederland blir altså gruppevinner med uavgjort eller seier.

Vi spiller Chile
All den tid Nederland er satt til knepen favoritt og Chile mest sannsynlig ikke vil møte Brasil i åttendedelsfinalen, værer vi at Chile vil være mest motivert i kveld. Det nederlandske forsvaret imponerte ikke mot Australia og målsniken van Persie er altså ikke med. I tillegg har nesten samtlige sør-amerikanske lag imponert hittil og dermed angriper vi Chile i kveld og vi lever svært godt med 2,55 på at Chile vinner i kveld og tar gruppeseieren.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus